Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Příbram útočí na poháry, doma si bez problémů poradila s Duklou

Příbram – Již pouze dva body dělí fotbalisty Příbrami od čtvrté příčky, která znamená účast v předkole Evropské ligy. Středočechům k tomu pomohl triumf na domácím hřišti nad Duklou, kterou porazili 3:0 a připsali si třetí výhru v řadě. Mladá Boleslav, která zatím poslední pohárovou příčku drží, však má zápas s Plzní k dobru.

Martin Zeman (vpopředí) slaví se svými spoluhráči z Příbrami vstřelenou branku
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Všechno důležité se u Litavky odehrálo už v úvodní desetiminutovce a pod oba góly se podepsal centrující záložník Zeman. V páté minutě se po jeho přihrávce prosadil Moulis, zatímco o chvíli později dlouhý míč prodloužil Bednář a Hnaníček z voleje přidal druhou branku.

Dukla, která v Příbrami ještě nikdy nevyhrála, se ze dvou rychlých úderů dlouho nemohla vzpamatovat a probrala se až v závěru poločasu, kdy neměla daleko ke kontaktnímu gólu. Po Beauguelově přihrávce se dostal ke střele Matěj Hanousek, jenže z malého vápna trefil tyč.

Rovněž do druhé půle vstoupila Příbram aktivně a z dálky zkoušel štěstí Hnaníček. Z následného rohu se dokonce po Bednářově hlavičce prosadil Moulis, stál však v ofsajdu a rozhodčí tak branku neuznali. Poté však převzala aktivitu Dukla a domácí brankář Kelemen vytáhl střelu střídajícího Marka Hanouska na tyč.

Příbramský gólman se zaskvěl i v 71. minutě po průniku Mareše i dorážce Matěje Hanouska a dal tak možnost spoluhráčům udeřit na druhé straně. Po Moulisově centru se hlavou prosadil Zeman a připsal si třetí gól v posledních dvou zápasech, v závěru navíc po odvážném průniku neměl daleko k dalšímu.

Příbram si tak prodloužila domácí neporazitelnost na devět zápasů. Dukla naopak ani na osmý pokus u Litavky nevyhrála. 

1. FK Příbram - Dukla Praha 3:0 (2:0)

Branky: 5. Moulis, 10. Hnaníček, 72. Zeman. Rozhodčí: Lerch - Wilczek, Hájek. ŽK: Berger, Polom (oba Dukla).

Příbram: Kelemen - Nitrianský, Hájovský, Zápotočný (82. Tregler), Matějů - Suchan, Moulis (79. Jiří Mareš), Hnaníček, Zeman - Bednář, Fillo (67. Krameš). Trenér: P. Tobiáš.

Dukla: F. Rada - Karavajev, Polom, Štetina, Matěj Hanousek - Berger (46. Marek Hanousek), Považanec, Gedeon (74. Daniel Tetour), Čajič, Jakub Mareš (87. Juroška) - Beauguel. Trenér: Kozel.

Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): "Nic jsme nepodcenili, od první minuty jsme do toho šli s velkým nasazením a první poločas byl zatím náš nejlepší, co jsem v Příbrami. Výkon byl hodně nadprůměrný, dali jsme góly a to bylo důležité. Po přestávce nás soupeř dostal pod tlak, ale ukázali jsme charakter a poctivým fotbalem jsme to uhráli. Pak jsme přidali třetí gól a bylo rozhodnuto. V závěru jsme mohli ještě jednu branku přidat, ale Dukla je silný tým a vyhrát nad ní 3:0 má pro nás velikou cenu."

Luboš Kozel (trenér Dukly): "Nejsem spokojený, protože jsem hráčům zdůrazňoval, aby si nemysleli, že když jsme minule porazili Jablonec, tak že fotbalovost bude stačit i na Příbram, která má dobrou formu. Bohužel moje slova vyšla naprázdno, protože jsme vstoupili jak profesoři a po absolutní nekoncentraci v úvodu nás domácí dvakrát ztrestali. Pak jsme se snažili hrát, ale nebyli jsme efektivní, takže jsme nemohli zápas zdramatizovat. Příbram naopak chodila do brejků a přidala pojistku, kterou definitivně rozhodla a zaslouženě vyhrála."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články