Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Zraněný Horváth: Od doktorů vím, že jsem mimo už asi definitivně

Plzeň – Chtěl pověsit kopačky na hřebík na konci sezony. Pavel Horváth je ale s největší pravděpodobností již do závěru ročníku ani neobuje. Příčinou jsou problémy s kotníkem, s nimiž se čerstvě čtyřicetiletý fotbalista potýká.

"Jsem už tři týdny mimo hru a od doktorů vím, že v podstatě už definitivně, protože ten kotník je opravdu ve špatném stavu. Budu věřit tomu, že když se nám poštěstí a podaří se získat titul v nějakém předstihu, tak se mi povede dostat se s nějakým obstřikem kotníku do kádru a naposledy si šlápnout na hřiště," řekl Horváth.

"Takhle jsem si to vysnil já, ale reálně to je asi tak, že se na trávník už asi nepodívám. V létě bych stejně skončil a bohužel to asi přijde o nějakou tu chvíli dřív," uvedl dlouholetý kapitán Plzně.

V této sezoně za prvoligového lídra nastoupil v nejvyšší soutěži jen pětkrát, několik dalších startů si připsal za juniorku a třetiligové Domažlice, které jsou plzeňskou farmou. Ještě před měsícem s A-týmem naplno trénoval.

"Stále jsem byl stoprocentně připravený. Teď mám handicap, který mě poměrně dost limituje, a vypadá to, že svou kariéru dojezdím na kole a doplavu. Samozřejmě se mi nechce opouštět šatnu v tomhle stavu. Určitě budu při zápasech s týmem a chci být nadále i mezi kluky v kabině," prohlásil Horváth.

Momentálně v Plzni pomáhá kouči Miroslavu Koubkovi a také studuje na trenérskou profilicenci. "Mám nějak naplánovanou budoucnost, ale nedokážu říct, jak dlouho bude spojená s Viktorií, s trénováním nebo s prací v klubu. Budu dělat všechno pro to, abych to zvládl," uvedl Horváth.

"Nevím, jestli budu dobrý trenér, jestli vystuduji licenci, a ani nevím, jestli mě to bude bavit," řekl bývalý hráč Sparty, Jablonce, Slavie, Teplic, Sportingu Lisabon, Galatasaraye Istanbul a Kóbe.

Je nám líto, video expirovalo.
Pavel Horváth oslavil 40. narozeniny a doufá, že se ještě objeví na hřišti
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články