Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeň může v Teplicích zvýšit náskok v čele na Spartu

Praha - Velký krok k zisku titulu mohou udělat fotbalisté Plzně v dohrávce 24. kola Synot ligy proti Teplicím. Pokud Viktoria na Stínadlech zvítězí, zvýší svůj náskok v čele tabulky před druhou Spartou, která v sobotu prohrála 1:2 s Libercem, na osm bodů. Utkání vysílá ČT sport včetně studia od 17:30, náš web přinese textový on-line přenos od 18:00.

Utkání Teplice - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

"Pokud chceme udržet náskok a být i v dalších kolech první, velí nám povinnost vyhrát. Každý zápas je těžký, ale některé jsou těžší. A v Teplicích nás čeká jeden z těch obtížnějších a na nás je, abychom se na něj dobře připravili," uvedl záložník Tomáš Hořava.

Viktoria se s Teplicemi utká potřetí během necelých tří týdnů, protože oba celky na sebe narazily ve čtvrtfinále poháru. Teplice vyhrály první zápas 2:1, odvetu stejným skóre prohrály, ale postoupily na penalty. "Soupeř na rozdíl od nás hrál oba zápasy v kompletní sestavě, my jsme víc utajení. Rozhodne týmový výkon, individuální výkony, chyby mužstev, šance proměněné, neproměněné," uvedl kouč Plzně Miroslav Koubek, jehož tým bude útočit na desátou ligovou výhru za sebou.

Zatímco Plzeň hraje o navýšení náskoku v čele soutěže, Tepličtí se chtějí udržet v kontaktu se čtvrtým místem, které zaručuje účast v předkole Evropské ligy. "Také my hrajeme o nějaká místa v popředí tabulky, takže i nám jde o hodně. Po těch dvou pohárových zápasech s Plzní mě moc těší, že i když jsme v obou prohrávali, tak jsme se dokázali dostat zpátky do utkání. Je vidět, že tenhle teplický tým má charakter," prohlásil kouč Petr Rada.

Výjimečný zápas čeká útočníka Aidina Mahmutoviče, který v zimě přišel do Plzně právě z Teplic. Do Viktorie navíc po sezoně zamíří také záložník Egon Vůch, ten však kvůli dohodě klubů nesmí nastoupit. "Nějaké malé hecování proběhlo, ale já jsem klukům z Teplic sám od sebe nic nepsal. Od nich přišla nějaká smska, ale věřím, že vyhrajeme a já jim budu moct odpovědět," uvedl s úsměvem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články