Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Suárez s Messim zařídili výhru Barcelony, Sevilla v Granadě jen remizovala

Barcelona - Fotbalisté Barcelony zvítězili ve španělské lize nad Valencií 2:0 a i po 32. kole povedou tabulku. Už v první minutě vstřelil rozhodující gól Suárez. Uruguayský kanonýr dal v této sezoně jedenáct branek, z toho deset v roce 2015. V nastavení pojistil náskok 400. gólem za Barcelonu Messi. Druhý Real Madrid i přes Ronaldovu neproměněnou penaltu porazil Málagu 3:1. Atlético Madrid vyhrálo v La Coruni 2:1 a podeváté v řadě bodovalo. Oba góly hostů vstřelil Griezmann. Fotbalisté Sevilly v neděli remizovali v Granadě 1:1 a nevyužili příležitost bodově se dotáhnout na čtvrtou Valencii.

Luis Suárez a Messi se radují z gólu Barcelony
zdroj: ČTK/EFE autor: Andreu Dalmau

Barcelona zaúřadovala z protiútoku, Messi poslal přihrávku do vápna Suárezovi a ten prostřelil gólmana Alvese. O několik minut později ale mohlo být vyrovnáno. Piqué ve vápně fauloval, ale záložník Valencie a nejlepší střelec týmu penaltu nekopl dobře a gólman Bravo jej vychytal. Hosté se snažili s výsledkem něco udělat a po zbytek prvního poločasu byli aktivnější. Vyrovnat ale nedokázali, v závěru naopak nadvakrát překonal Alvese Messi.

Real byl od začátku duelu s Málagou aktivnější a v 24. minutě z tlaku vytěžil první branku, kterou po Ronaldově centru z přímého kopu vstřelil obránce Ramos. V 67. minutě dostal Ronaldo možnost zvýšit z penalty, trefil však pouze tyč, což se mu v Realu stalo poprvé. Dvě minuty nato si ale připsal druhou asistenci v zápase, na konci pohledné kombinace byl Rodríguez. Chvíli poté Málaga vstřelila kontaktní branku, hlavou se prosadil Juanmi. Na víc se ale hosté nezmohli a v závěru uzavřel skóre na 3:1 Ronaldo.

Griezmann znovu potvrdil formu a v prvním poločase La Coruni vstřelil dvě branky a rozhodl o výhře třetího Atlética. Francouzský reprezentační útočník si připsal dvacátý ligový gól v sezoně, jen v dubnu se trefil už šestkrát. V tabulce střelců La Ligy se osamostatnil na třetím místě s velkou ztrátou na Ronalda a Messiho. Za domácí v závěru pouze zkorigoval stav Riera.

Sevilla prodloužila sérii neporazitelnosti

Fotbalisté Granady se dostali překvapivě do vedení po čtvrthodině hry, kdy Candeiasův rohový kop poslal Mainz hlavou za záda gólmana Rica. Právě dvaatřicetiletý obránce Granady ale svému týmu těsný náskok vlastním gólem v druhém poločase sebral. Stal se třetím fotbalistou v této sezoně La Ligy, který v jednom zápase skóroval do branky obou týmů.

Španělská fotbalová liga - 32. kolo:

FC Barcelona - Valencie 2:0 (1. Suárez, 90.+4 Messi), Levante - Espaňol Barcelona 2:2 (21. Simao, 87. Casadesús - 18. Vázquez, 45. Caicedo), La Coruňa - Atlético Madrid 1:2 (78. Riera - 5. a 22. Griezmann), Real Madrid - Málaga 3:1 (24. Ramos, 69. Rodríguez, 90.+2 Ronaldo - 71. Juanmi), Bilbao - Getafe 4:0 (45. z pen. a 46. Aduriz, 79. Ibai, 87. Susaeta), Vallecano - Almería 2:0 (23. Amaya, 90. Miku), Granada - FC Sevilla 1:1 (16. Mainz - 70. vlastní Mainz), Villarreal - Córdoba 0:0, Eibar - Vigo 0:1 (40. Nolito z pen.) 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články