Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Repríza loňského finále vítěze nenašla. Atlético se rozešlo s Realem bez branek

Madrid – Zatímco jejich loňské vzájemné měření sil ve finále nabídlo pět branek, v úvodním duelu čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Atléticem Madrid a Realem Madrid fanoušci gól neviděli a zápas skončil 0:0. Velkou měrou se o to zasloužil brankář Colchoneros Jan Oblak, který několikrát dobře zakročil. Domácí celek díky tomu prodloužil sérii střetnutí, v nichž se svým rivalem neprohrál, již na sedm utkání.

Juanfran z Atlética Madrid (vlevo) v rozmluvě s Garethe Balem z Realu Madrid
zdroj: ČTK/EFE/ autor: JuanJo Martin

Real a Atlético se v této sezoně utkaly už posedmé a Real dokázal s městským rivalem jen třikrát remizovat, zatímco čtyřikrát prohrál. Nelichotivou bilanci se od začátku snažil zlomit a vytvářel si velkou převahu.

Atlético však držel slovinský brankář Jan Oblak. Už po třech minutách skvěle vychytal Garetha Balea, který na něj šel po chybě obrany zcela sám, ale Oblak reflexivně jeho technickou střelu zlikvidoval. Vytáhl se i při chytré střele Jamese Rodrígueze, který vnějším nártem mířil k tyči.

Překonat Oblaka se marně snažil i autor 49 gólů v této sezoně Cristiano Ronaldo. Po změně stran Atlético výrazně zlepšilo obranu, Ronalda k ničemu nepustilo a postupně si začalo vytvářet více šancí. Největší tlak mělo v závěru, ale Real udržel alespoň remízu. "Bílý balet" teprve podruhé z posledních 29 venkovních utkání v Lize mistrů neskóroval. Naposledy se mu to stalo v roce 2010 v Lyonu.

Ve druhé půli zápas ovlivnily i strkanice hráčů. Především domácí Mandžukič, který se vrátil po zranění, a hostující Ramos si koledovali o více než žlutou kartu. Mandžukič to odnesl roztrženým obočím. Kvůli žlutým kartám přijdou o odvetu Mario Suárez a hostující Marcelo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Atlético - Real

Atlético Madrid - Real Madrid 0:0

Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.). ŽK: Raúl García, Mandžukič,
Suárez - Ramos, Marcelo. Diváci: 50 000.

Atlético: Oblak - Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira - Turan, Suárez, Gabi, Koke
(83. Torres) - Griezmann (77. Raúl García), Mandžukič. Trenér: Simeone.

Real: Casillas - Carvajal (85. Arbeloa), Varane, Ramos, Marcelo - Modrič, Kroos,
Rodríguez - Bale, Benzema (76. Isco), Ronaldo. Trenér: Ancelotti.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články