Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Sparta triumf v poháru neobhájí. Do semifinále postupuje Jablonec

Praha – V jarní části sezony se dočkali teprve první porážky v soutěžním duelu, hned to ale znamenalo vyřazení z Poháru FAČR. Fotbalisté Sparty nedokázali využít náskoku z úvodního duelu s Jabloncem, který ovládli 2:1, na severu Čech prohráli 0:2 a do semifinále tak postoupil Baumit. Pražané tak nenavážou na loňskou sezonu, v níž slavili v domácím poháru výhru.

Radosta Filipa Nováka
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Zatímco domácí trenér Jaroslav Šilhavý udělal oproti poslednímu ligovému utkání tři změny, sparťanský kouč Vítězslav Lavička zamíchal se základní sestavou hned na pěti místech. Kanonýr Lafata například v úvodu zůstal na lavičce, další útočník Kadlec nebyl ani na střídačce a mezi tyčemi dostal šanci Miller.

Po dvaceti minutách opatrné hry měla v souboji třetího s druhým týmem ligy první gólovou šanci Sparta, Krejčí ale z malého vápna po Konatého přízemním centru přestřelil. A tak udeřilo na druhé straně. Sudí Ardeleánu odpískal ve 22. minutě po zákroku Kováče na Doležala penaltu a nejlepší ligový střelec Jablonce zadák Novák střelou k tyči otevřel skóre.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy hráčů a trenérů po zápase Jablonec - Sparta

Letenští mohli rychle srovnat. Matějovský chytrým obloučkem zpoza vápna přehazoval Hrubého a míč zastavilo břevno. K dorážce hlavou se dostal Řezníček, ale opět trefil jen horní konstrukci branky. Vzápětí se hosté po kontaktu Konaté s domácím gólmanem Hrubým marně dožadovali penalty.

Na rozdíl od nedávného bezbrankového duelu se Spartou v lize byl tentokrát Jablonec mnohem efektivnější. Ve 37. minutě vystihl Holkovo zaváhání Kopic, prošel středem pole a přízemní střelou k tyči zvýšil.

Hostující kouč poslal místo Krejčího na trávník střídajícího Lafatu. Ten v 73. minutě z velmi výhodné pozice zahrál přímý kop pod břevno a Hrubý se musel hodně natahovat, aby míč vytáhl na roh. Letenští se v závěru hodně tlačili dopředu, trenér Lavička nasadil Schranze s Picaultem a na hřišti se tak sešli hned čtyři sparťanští útočníci, ale Jablonec soupeře do vyložené šance nepustil.

Jablonec ve čtvrtém soutěžním duelu této sezony se Spartou slavil první výhru.

Baumit Jablonec - Sparta Praha 2:0 (2:0)

Branky: 22. F. Novák z pen., 37. Kopic. Rozhodčí: Ardeleánu - Blažej, Urban. ŽK:
Crnkič - Kováč, Vácha. Diváci: 2911. První zápas: 1:2, postoupil Jablonec. 

Jablonec: V. Hrubý - M. Kysela (63. Romera), Pernica, Beneš, F. Novák - Greguš,
Hübschman - Kopic, M. Pospíšil, Crnkič (75. Mingazov) - Doležal (89. Rossi).
Trenér: Šilhavý.

Sparta: Miller - J. Brabec, Kováč, Holek, Podaný (79. Schranz) - Vácha - Konaté
(84. Picault), Dočkal, Matějovský, L. Krejčí (57. Lafata) - Řezníček. Trenér:
Lavička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy