Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Tak dlouho jsem na gól ještě nečekal. Snad teď vydrží, řekl Mahmutovič

Plzeň – Do plzeňského angažmá vstoupil gólem, ale pak jakoby se zasekl. Pětkrát v řadě vyšel střelecky naprázdno. Až proti Brnu se Aidin Mahmutovič opět rozstřílel. Zbrojovce dal dvě branky a nasměroval Viktorii k hladkému triumfu 4:1. Dokonce mohl slavit i hattrick, ale sudí mu další zásah vzali kvůli ofsajdu. "Ale vyhráli jsme, tak to tolik nemrzí," uvedl Mahmutovič, který věří, že nyní se mu bude střelecky dařit více.

Slavící Aidin Mahmutovič z Plzně
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Na jeho výkonu od začátku bylo znát, jak moc chce střelecké trápení konečně ukončit. Sám také přiznal, že dlouhé čekání už mu dělalo trochu starosti. "Trošku nervózní jsem možná byl, protože přece jen jsem útočník a předtím se snad nikdy nestalo, že bych pět zápasů nedal gól. Ale makal jsem, chtěl jsem týmu pomoci jinak. To se stává, že nějaké zápasy nedáte góly a pak to přijde. Já jen doufám, že to teď vydrží," řekl Mahmutovič.

Pomohlo mu i to, že měl stále důvěru plzeňského trenéra Miroslava Koubka. "Myslím, že jsem nehrál špatné zápasy. Podle mě jsem ty zápasy předtím hrál dokonce lépe než dnes. Dneska jsem jen vstřelil dva góly," uvedl bosenský útočník.

Skóre otevřel ve 13. minutě, kdy zmátl obránce a prosadil se střelou na bližší tyč. "Jak jsem měl balon, hned jsem věděl, že udělám kličku doprava a vystřelím. Nikoho jsem neviděl, že bych mu přihrál," konstatoval devětadvacetiletý Mahmutovič.

Připsat si mohl dokonce druhý hattrick v české lize, ale mezi první a druhou trefou mu sudí jeden gól neuznal kvůli údajnému ofsajdu. "Myslím si, že jsem v ofsajdu nebyl. Rozhodčí mi to písknul, v Ostravě mi dvakrát taky odmávali ofsajd, který nebyl. Co mám dělat, to se stává," podotkl. "Ale vyhráli jsme, tak to tolik nemrzí," uvedl Mahmutovič.

Těší ho, že Viktoria díky výhře získala zpět pětibodové vedení v čele ligy před Spartou. "Já osobně to sleduji, ale soustředíme se na svoje zápasy, které chceme vyhrát. To se nám daří, a jestli budeme takhle pokračovat dál, myslím, že to bude dobré," řekl Mahmutovič.

Dva góly oslavil na závěrečné děkovačce s fanoušky i se svým dvouletým synem. "Viděl několik zápasů, jak tam děláme děkovačky. Pak přišel domů a dělal to stejné. Dneska jsem ho vzal s sebou, myslím, že si to hodně užil. Šlo mu to," smál se Mahmutovič.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy hráčů a trenérů po utkání Plzeň - Brno
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články