Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

United zvítězili po obratu v derby se City, Liverpool zdolal Newcastle

Londýn  Městské derby v Manchesteru ovládli hráči United poměrem 4:2 a po šesté výhře v řadě ztrácejí na druhý Arsenal bod. Tottenham nestačil v domácím prostředí na Aston Villu, se kterou prohrál 0:1. Naproti tomu konkurenční Arsenal vyhrál na půdě Burnley 1:0. Stejným výsledkem uspěla i Chelsea, které stačila k výhře jediná střela na bránu na hřišti Queens Park Rangers. Liverpool si zase doma poradil s Newcastlem v poměru 2:0.

Marouane Fellaini zahájil svým gólem obrat United v derby proti City
zdroj: ČTK/PA autor: Martin Rickett

Manchesterské derby začalo ve velkém stylu, už v osmé minutě otevřel skóre útočník "Citizens" Agüero. Střelec jediné branky podzimního vzájemného duelu se prosadil po 564 minutách.

Z vedení se však hosté mohli radovat pouhých šest minut, než vyrovnal Young. Dvaadvacetiletý záložník navíc byl i u druhé branky domácích: v 27. minutě poslal nadýchaný centr před bránu na Fellainiho, jenž nebyl důsledně bráněn Clichym a hlavou dokonal obrat.

Chvíli po přestávce mohli "Rudí ďáblové" navýšit náskok, závar před Hartovou brankou ale gólem neskončil. V 67. minutě už ale Mata přidal třetí gól, který rozhodčí Clattenburg uznal, přestože mu podle opakovaných záběrů předcházel ofsajd. Devadesátou asistenci v Premier League si připsal Rooney.

O šest minut později nacentroval Young do pokutového území a nikým nehlídaný Smalling se trefil počtvrté v sezoně. V závěru se podruhé v utkání prosadil Agüero, ani jeho 100. soutěžní branka v dresu Manchesteru City ale nepomohla týmu k páté výhře v derby proti United v řadě.

Chelsea zachránil tři body v 88. minutě Fábregas. Ten k utkání nastoupil s ochrannou maskou, neboť v týdnu podstoupil operaci zlomeného nosu. Do té doby stříleli pouze domácí fotbalisté, nejaktivnější byl útočník a nejlepší střelec týmu Austin, ale Courtois jeho pokusy zneškodnil. V závěru utkání rozhodl o tříbodovém zisku "Blues" španělský záložník po přihrávce Hazarda, jenž nastoupil k 100. utkání v Premier League.

Chelsea prodloužila ligovou neporazitelnost na jedenáct utkání a v čele tabulky drží sedmibodový náskok před Arsenalem, navíc má zápas k dobru.

Cesc Fábregas
zdroj: ČTK/PA autor: Adam Davy

Skvělou formu v Londýně potvrdil Benteke, který se postaral o všech šest posledních branek, jež Aston Villa vstřelila. Belgický útočník se prosadil hlavou po centru Bacuny a udělal radost trenéru Sherwoodovi, který ještě v minulé sezoně vedl právě Tottenham.

Tottenham tak v tabulce přeskočil Southampton, který na domácí půdě porazil 2:0 Hull. Saints dokonce poskočili až na pátou příčku před Liverpool a usilují o překvapivý postup do pohárové Evropy.

Arsenal to na půdě předposledního Burnley neměl vůbec jednoduché a několikrát tým musel podržet brankář Ospina. Jedinou branku vstřelil ve 12. minutě Aaron Ramsey, který dotlačil míč do sítě po střelách Özila a Sáncheze. Série osmi výher v řadě se Arsenalu podařila naposledy v roce 2004, kdy neprohrál celou sezonu a získal zatím svůj poslední titul. Ztráta na první Chelsea se sice ztenčila na čtyři body, svěřenci Josého Mourinha však mají oproti Arsenalu o dva odehrané zápasy méně.

Crystal Palace díky vydařenému nástupu do druhé půle rozdrtil Sunderland na jeho půdě 4:1. Londýnský celek nastřílel všechny góly během úvodních 17 minut druhého poločasu, třikrát se prosadil Bolassie. Od nástupu trenéra Pardewa nasbíral Crystal Palace v Premier League 25 bodů, více za toto období získal jen Arsenal (30). Naopak Sunderland i pod novým koučem Advocaatem pokračuje v boji o udržení.

Jeho situaci ještě zhoršil Leicester, který se díky dvěma výhrám za sebou vrátil do boje o záchranu. Tentokrát vybojoval tři body na půdě West Bromwiche, i když o jejich zisku rozhodl Vardy až v nastaveném čase. Svěřence trenéra Pearsona po první venkovní výhře v roce 2015 dělí na posledním místě jen tři body od sedmnáctého Hullu.

Liverpool poslal do vedení v deváté minutě dvacetiletý útočník Raheem Sterling, který si nedávno rozhněval fanoušky tím, že odmítl s klubem před skončením sezony jednat o prodloužení smlouvy. Tentokrát si je naklonil jedenáctou trefou v sezoně. V 70. minutě pojistil domácím výhru Joe Allen. Newcastle dohrával konec zápasu bez Moussy Sissoka, jenž dostal druhou žlutou.

Anglická fotbalová liga - 32. kolo:

Swansea - Everton 1:1 (69. Shelvey z pen. - 41. Lennon), Southampton - Hull 2:0 (57. Ward-Prowse z pen., 81. Pelle), Sunderland - Crystal Palace 1:4 (89. Wickham - 51., 53. a 62. Bolasie, 48. Murray), Tottenham - Aston Villa 0:1 (35. Benteke), West Bromwich - Leicester 2:3 (8. Fletcher, 26. Gardner - 20. Nugent, 80. Huth, 90.+1 Vardy), West Ham United - Stoke 1:1 (7. Cresswell - 90.+5 Arnautovič),  QPR - Chelsea 0:1 (88. Fábregas), Manchester United - Manchester City 4:2 (14. Young, 27. Fellaini, 67. Mata, 73. Smalling - 8. a 89. Agüero), Liverpool - Newcastle 2:0 (9. Sterling, 70. Allen).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články