Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sparta chce před přestávkou zatlačit na Plzeň, doma hostí Teplice

Praha – Vyhrát a snížit minimálně do neděle náskok vedoucí Plzně, to je hlavní cíl fotbalistů Sparty v posledním kole před reprezentační přestávkou. V něm Pražané přivítají Teplice, jež by naopak rády potvrdily jarní formu. V dalším zápase hostí třetí Jablonec Příbram. Důležitý duel v boji o udržení se odehraje v Jihlavě, kde domácí hostí Hradec Králové. Přímý přenos utkání Sparta – Teplice včetně předzápasového studia sledujte na ČT sport od 19:30. Textový on-line přenos pak na našem webu.

Zatímco po zimní přestávce byl rozdíl mezi první Plzní a druhou Spartou pouhý bod, už po čtyřech jarních kolech se Viktoria dostala do pětibodového trháku. Pražanům probouzení po "zimním spánku" zatím poněkud trvá a hned dvakrát remizovali.

Sparťané tak potřebují proti Teplicím nutně vyhrát, aby na svého rivala zvýšili tlak a snížili jeho náskok. "Hledíme si našich zápasů, které musíme zvládnout. Pak se uvidí, kam to posune nás a bodový rozdíl," řekl asistent letenského trenéra Zdeněk Svoboda. "Je to otázka dvou zápasů, po kterých může být všechno jinak," dodal.

Teplice však v poslední době nepatří k oblíbeným soupeřům Sparty, když minulé jaro prohrála na jejich půdě 1:3 a na podzim si ze Stínadel rovněž odvezla bod po remíze 0:0. "Víme dobře, že Teplice mají velice nepříjemnou ofenzivu. Počítáme s tím, že budou hrát z bloku na rychlé brejky, protože do přechodové fáze tam mají Nivalda s Litsingim," dodal Svoboda. Pražané na druhou stranu doma svého soka dvakrát v řadě zdolali, při čemž ani jednou neinkasovali.

Teplický kouč Petr Rada by ale v Praze rád bodoval a prodloužil si úspěšnou sérii u severočeského celku, který pod jeho vedením jen jednou prohrál. "Sparta s Plzní ovládají ligu, ale hrát se dá s každým. Jen ustrašenost vás porazí," prohlásil trenér, který může po trestu opět počítat se záložníkem Admirem Ljevakovičem.

Důležitý souboj svede Jihlava s Hradcem Králové, protože Vysočinu od sestupového pásma dělí pouhých pět bodů, zatímco Hradec je před předposledními Českými Budějovicemi jen o skóre. "Hradec si nemůžeme dovolit podcenit, po čtyřech jarních kolech se dostal ze sestupových příček. Hraje dobře i venku získal bod v Mladé Boleslavi a vyhrál na Slovácku. Což je pro nás dostatečným varováním," řekl kouč Jihlavy Luděk Klusáček.

"Jihlava podala naprosto vynikající výkon v Českých Budějovicích, kdy byla radost se na jejich hru dívat. Takže nás čeká opravdu velice těžký soupeř," přidal trenér Hradce Bohuslav Pilný. "Pokud se chceme zachránit, musíme vyhrávat. Tak už to bude do konce soutěže," dodal.

V dalších sobotních utkáních vyzve třetí Jablonec Příbram a Slovácko se doma utká s Českými Budějovicemi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články