Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kolář po dvou proměněných penaltách: Klidně bych šel i na čtyři

Praha – Vůbec nepřemýšlel, zda jít, či nikoliv. Když v závěru zápasu s Duklou ukázal sudí podruhé na penaltový puntík, znovu se k němu postavil Daniel Kolář a podobně jako v celé sezoně se nemýlil a zajistil Plzni výhru 3:2. Ukázal tak, že oproti loňskému ročníku se Viktoria v této "disciplíně" zlepšila. "Minulá sezona je minulá sezona. Zatím jsem všechny (penalty) dal. Musím to zaklepat," řekl Kolář.

Slavící Daniel Kolář z Plzně
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

První penaltu proměnil v 73. minutě s přehledem, když vystřelil na opačnou stranu, než šel gólman Filip Rada. Dukla vzápětí srovnala na 2:2 a v poslední minutě se pak Kolář postavil k pokutovému kopu znovu. "Neváhal jsem, tak nějak to vyplynulo. Já v mé situaci, kdybych nedal penaltu, tak se svět nezboří. Nedali jiní hráči," konstatoval.

Rada si na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil. "Čekal jsem do poslední chvíle, kam se gólman pohne. Nepohnul se, tak jsem to dal doprava a se štěstím. Pak už tam nedoskočil. Bylo to se štěstím, ale to k tomu patří," podotkl reprezentační záložník.

Plzeň mohla zahrávat možná až čtyři pokutové kopy, sudí Jan Jílek ale v první půli zákroky na Aidina Mahmutoviče a Koláře jako penaltové neposoudil. "Myslím, že ta na mě byla jasná. Cítil jsem, jak mi šlápnul na nárt a vůbec nezasáhl balon," podotkl Kolář.

Prý by neváhal jít ani na další penalty. "Kdybych dal všechny tři, šel bych i na tu čtvrtou," usmál se.

Přestože je nyní ústředním exekutorem pokutových kopů, nijak víc než ostatní je netrénuje. "Ne, protože naši gólmani mi je nechtějí chytat. Už mě znají a nadávají na mě. Oni mi na ně neskáčou, to není ono," řekl s úsměvem Kolář, který se snaží do poslední chvilky čekat na pohyb brankáře. "Neřekl bych ale, že je to nějaká moje specialita. Prostě to tak je a uvidíme, jak to bude příště," dodal.

Těšilo ho, že Plzeň stejně jako v Hradci Králové dokázala nakonec v závěru urvat výhru 3:2. "Pro nás je teď každý zápas takové malé finále. Každému nebudeme dávat šest gólů jako Českým Budějovicím. Každý se proti nám chce vytáhnout, jsme každý týden v televizi, soupeři nás znají a mohou hrát uvolněně," upozornil Kolář.

Plzeň se vrátila do čela tabulky dva body před Spartu a v případě výhry ve středeční dohrávce se Slavií může ještě víc odskočit. "Ještě je hodně zápasů, zatím to pro nás neznamená skoro nic. Vidíte dnes, že jsme vyhráli až gólem v závěru. Musíme se dál koncentrovat jen sami na sebe a nekoukat doprava doleva," uvedl.

Plzeň minulý týden kvůli infekčnímu onemocnění nehrála se Slavií, ale Kolář se cítil dobře. "Já byl naštěstí zdravý. Byl jsem jen v karanténě a nudil se tam. Já bych klidně hrál, ale kluci nemohli," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články