Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Juventus udělal další krok k titulu, Neapol prohrála ve Veroně

Řím – Dominance Juventusu v italské lize nekončí. Turínský velkoklub zvítězil na hřišti Palerma 1:0 díky brance náhradníka Álvara Moraty a znovu se o něco přiblížil obhajobě titulu. Bianconeri vedou tabulku už o čtrnáct bodů. Blízko výhry byl při návratu na lavičku Cagliari trenér Zdeněk Zeman. Jeho svěřenci však o výhru nad Empoli přišli v nastavení a zápas skončil 1:1. Fotbalisté Lazia popáté za sebou vyhráli. Po vítězství 2:0 nad FC Turín ztrácí celek z metropole už jen jediný bod na městského rivala AS Řím, kterému v tabulce patří druhé místo a na svém stadionu podlehl janovské Sampdorii 0:2.

Slavící Álvaro Morata z Juventusu
zdroj: ČTK/AFLO/ autor: Mutsu Kawamori

Hosté nastoupili bez potrestaného Pogby a zraněného Pirla a trenér Allegri několik dalších hráčů šetřil na Ligu mistrů proti Dortmundu.

Pro domácí obranu byl nebezpečný především Tévez, jehož povedený přímý kop musel likvidovat brankář Sorrentino. Až půlhodiny před koncem přišel na hřiště Španěl Morata a po deseti minutách rozhodl.

Fotbalisté Neapole prohráli na hřišti Hellasu Verona 0:2 Neapol tak zůstala na čtvrtém místě o skóre za Laziem Řím, které má ale pondělní zápas v Turíně k dobru.

Verona potvrdila formu z posledních zápasů a už počtvrté za sebou bodovala. Čtyřmi trefami k tomu přispěl Toni, který se v tabulce střelců zařadil se 13 góly k Menezovi z AC Milán a právě neapolskému Higuaínovi, jenž nastoupil pouze na závěrečných 22 minut. Svěřencům Rafaela Beníteze se v lize příliš nedaří, z posledních tří zápasů získali jediný bod.

Po půlhodině zápasu Inter Milán - Cesena se překvapivě dostali do vedení hosté, Carbonero poslal přesný pas za obranu Defrelovi a ten přeloboval gólmana Handanoviče. Po přestávce ale Milánští zabrali, Icardi nacentroval na Palacia a argentinský útočník vstřelil pátý gól v sezoně.

Obrat mohl chvíli nato dokonat Podolski, trefil však tyč. Inter tak nenavázal na předchozích pět vzájemných duelů, ve kterých zvítězil. Cesena potřetí v řadě bodovala.

Na lavičku Cagliari znovu usedl český trenér Zdeněk Zeman a dlouho to vypadalo na vítězný návrat, neboť po brance Joaa Pedra domácí nad Empoli dlouho vedli. Jenže v nastaveném čase se trefil Vecino a zařídil hostům remízu. Cagliari, za které si osm minut zahrál i Josef Hušbauer, tak ztrácí tři body na záchranu.

Hráči Lazia se radovali, AC Milán neudržel vedení

AS Řím doma naposledy zvítězil 30. listopadu, pak šestkrát remizoval a tentokrát nedosáhl ani na bod. Vedoucí Juventus tak má v čele už čtrnáctibodový náskok.

Oba góly Lazia dal v závěrečných dvaceti minutách brazilský útočník Felipe Anderson. Celkem jich má v sezoně na kontě osm a dotáhl se na nejlepší střelce Lazia Miroslava Kloseho a Stefana Mauriho.

AC Milán neudržel vedení na hřišti Fiorentiny, v závěrečné desetiminutovce dvakrát inkasoval a prohrál 1:2. Z posledních tří zápasů vytěžili svěřenci trenéra Filippa Inzaghiho jen dva body a v tabulce jsou až desátí. Fiorentina se naproti tomu drží v první pětici a usiluje o start v evropských pohárech.

Italská fotbalová liga - 27. kolo:

Palermo - Juventus Turín 0:1 (70. Morata), Cagliari - Empoli 1:1 (20. Joao Pedro - 90.+3 Vecino), Bergamo - Udine 0:0, FC Janov - Chievo 0:2 (49. a 68. Paloschi), Sassuolo - Parma 4:1 (24. a 36. Sansone, 61. Berardi z pen., 66. Missiroli - 26. Lila), Hellas Verona - Neapol 2:0 (7. a 51. Toni), Inter Milán - Cesena 1:1 (48. Palacio - 30. Defrel), FC Turín - Lazio Řím 0:2 (71. a 78. Anderson), Fiorentina - AC Milán 2:1 (83. Rodríguez, 89. Joaquín - 56. Destro), AS Řím - Sampdoria Janov 0:2 (60. De Silvestri, 78. Muriel).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články