Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Real znovu ztratil, na čele ho vystřídala Barcelona

Barcelona – Španělská liga má nového lídra. Po dalším zaváhání Realu Madrid, který prohrál v Bilbau 0:1, se na první místo vyšvihla Barcelona. Katalánský celek deklasoval Vallecano 6:1 a svého madridského rivala přeskočil o bod. Lionel Messi vstřelil rekordní 24. ligový hattrick a překonal tak útočníka "Bílého baletu" Cristiana Ronalda, kterého také s 30 trefami dorovnal v tabulce střelců La Ligy.

Slavící fotbalisté Barcelony
zdroj: ČTK/EFE/ autor: Alejandro Garc

I bez vykartovaného Neymara neměla Barcelona problém s produktivitou a už v páté minutě otevřel skóre Suárez, jenž se prosadil ve čtvrtém soutěžním utkání v řadě.

Hned šest branek padlo v druhém dějství a polovinu z nich si připsal Messi. Nejprve v 56. minutě překonal gólmana Álvareze z penalty, další dvě trefy přidal v následujících dvanácti minutách. Argentinský kanonýr překonal hranici 40 soutěžních branek v šesté sezoně v řadě.

Jediný gól hostů si připsal s 13 zásahy nejlepší střelec Vallecana Bueno z pokutového kopu, na konečných 6:1 upravil v nastavení druhou trefou v duelu Suárez po přihrávce Messiho.

O jedinou branku utkání mezi Bilbaem a Realem se postaral útočník baskického týmu Aritz Aduriz, který v 26. minutě přehlavičkoval stopera madridského celku Pepeho. Po dalším úspěšném souboji s portugalským obráncem mohl Aduriz skórovat i v druhé půli, ale trefil tyč.

Na druhé straně byl nejblíže vyrovnání Gareth Bale, který překvapil brankáře pokusem takřka od půlicí čáry, jeho oblouček se ale také odrazil od brankové konstrukce.

Atlético Madrid mělo v souboji o třetí místo s Valencií od začátku převahu a dokázalo ji alespoň v jednom případě využít. Ve 33. minutě Tiago přiklepl míč Kokemu a ten pohotově zakončil.

Zisk cenného bodu hostům zajistil v 78. minutě Mustafi. Předcházející Parejův pokus skončil na břevně a německý reprezentant hlavou dorazil míč za brankáře Moyu. Mustafi je se čtyřmi trefami nejproduktivnějším obráncem této sezony španělské ligy.

Zápas španělské ligy Bilbao - Real Madrid
zdroj: ČTK/EFE autor: MIGUEL TONA

Přestřelka byla k vidění v La Coruni, která doma podlehla Seville 3:4. Domácí vedli po brance Oriola Riery, ale soupeř díky dvěma trefám Vitola a zásahu Kevina Gameira z penalty otočil skóre na 3:1. Deportivo se přiblížilo opět zásluhou Riery, jenže pak si dal po Vitolově střele vlastní gól obránce Sidnei.

Šestý Villarreal porazil Celtu Vigo s přehledem 4:1 a na pátou Sevillu ztrácí bod. Skóre otevřel svou premiérovou ligovou trefou v sezoně Dos Santos, prosadil se také s 12 góly nejlepší střelec "Žluté ponorky" Vietto. Villarreal zvítězil v lize na domácím hřišti poosmé v řadě a vyrovnal tak svůj rekord ze sezony.

La Coruňa již jen v závěru zkorigovala skóre na 3:4 po brance Lucase Péreze z pokutového kopu. Sevilla si pojistila pátou příčku v tabulce a zůstává ve hře o čtvrté místo, které zaručuje předkolo Ligy mistrů.

Španělská fotbalová liga - 26. kolo:

Levante - Eibar 2:1 (65. Barral, 67. Uche - 54. Berjón), La Coruňa - FC Sevilla 3:4 (28. a 72. Riera, 90.+3 Pérez z pen. - 33. a 52. Vitolo, 65. Gameiro z pen., 83. Sidnei), Bilbao - Real Madrid 1:0 (26. Aduriz), Elche - Almería 1:0 (6. Víctor Rodríguez), Granada - Málaga 1:0 (57. Ibáňez), FC Barcelona - Vallecano 6:1 (56. z pen., 63. a 68. Messi, 5. a 90.+1 Suárez, 49. Piqué - 80. Bueno z pen.), Villarreal - Vigo 4:1 (41. Dos Santos, 45.+1 Musacchio, 73. Vietto, 84. Moreno - 50. Fernández), Atlético Madrid - Valencie 1:1 (33. Koke - 78. Mustafi).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články