Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Řím nesmazal náskok Juventusu, s Bianconeri uhrál jen remízu

Řím – AS Řím měl v přímém souboji s Juventusem jednu z nejlepších šancí, jak smazat náskok vedoucího týmu Serie A. Giallorossi přitom před utkáním na svého soupeře ztráceli devět bodů a z posledních devíti zápasů vyhráli jen dva a v sedmi remizovali. A ve své nové "tradici" pokračovali i tentokrát - po remíze 1:1 Řím promarnil možnost stáhnout manko na obhájce titulu.

Slavící fotbalisté Fiorentiny
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Římský celek doma naposledy zvítězil 30. listopadu, pak pětkrát remizoval a sérii bodových ztrát prodloužil i dnes. V první půli měl přitom před 50 000 diváky značnou převahu, jenže obrana hostů pracovala bezchybně a nepustila protivníka do žádné gólové šance, dokonce ani k jediné střele na Buffona.

Po změně stran se začal osmělovat také Juventus, chilský záložník Vidal ale v 50. minutě De Sanctisovu branku těsně minul. Právě za faul na Vidala dostal po hodině hry druhou žlutou kartu Torosidis a z nařízeného přímého kopu Tévez skóroval střelou přes zeď. Na druhé straně nejprve neuspěl stoper Manolas, jehož hlavičku zneškodnil Buffon, z podobné situace ale v 78. minutě přece jen vyrovnal Keita. AS Řím tak má dál na kontě jen dvě ligové prohry, obhájce titulu Juventus jedinou.

O vítězství florentského týmu na hřišti Interu rozhodl v 55. minutě Mohamed Salah. Egyptský záložník se gólem nebo asistencí podílel na čtyřech z posledních pěti branek Fiorentiny.

Před Fiorentinou se nadále drží římské Lazio, které bez problémů zvítězilo 3:0 na půdě Sassuola. Římský tým zároveň na rozdíl dvou bodů stáhl náskok třetí Neapole, která podlehla FC Turín 0:1.

Cenné vítězství si připsala také předposlední Cesena, která se po výhře 1:0 nad Udine přiblížila záchraně na čtyři body. K tomu pomohly také prohry Cagliari a Bergama, které s Cesenou o záchranu bojují.

Italská fotbalová liga - 25. kolo:

Chievo - AC Milán 0:0, Cagliari - Hellas Verona 1:2 (90. Conti - 9. Toni, 55. Gómez), Cesena - Udine 1:0 (76. Rodríguez), Palermo - Empoli 0:0, Sassuolo - Lazio Řím 0:3 (45. Anderson, 70. Klose, 77. Parolo), Bergamo - Sampdoria Janov 1:2 (16. Stendardo - 68. Muriel, 82. Okaka), Inter Milán - Fiorentina 0:1 (55. Salah), FC Turín - Neapol 1:0 (68. Glik), AS Řím - Juventus Turín 1:1 (78. Keita - 64. Tévez). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články