Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Chuligánská tečka. Policie zadržela po zápasu na Bazalech 54 lidí

Ostrava – Souboj Baníku se Spartou se opět neobešel bez výtržností fanoušků. Policie po skončení zápasu zajistila celkem 54 lidí. Všichni jsou podezřelí, že se dopustili přestupků. Škoda, kterou příznivci Sparty způsobili na zařízení ostravského stadionu, dosahuje 30 000 korun. Několik lidí bylo lehce zraněno.

Policie doprovází sparťanské fanoušky
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Do Ostravy odpoledne několika vlaky přijelo přibližně 400 příznivců pražského klubu. Radikální fanoušci Baníku zápasy klubu momentálně bojkotují, proto se případné střety předpokládaly spíše mimo stadion. Policie jim zabránila tím, že Pražany hned po příjezdu do Ostravy nechala převézt autobusy přímo na stadion. Během cesty a při utkání policie řešila několik drobných incidentů. Vážnější však byla situace po ukončení zápasu.

"V okamžiku, kdy fanoušci opouštěli sektor hostů, napadli u východu pořadatelskou službu, přitom zranili tři členy ostrahy, zapalovali pyrotechniku, navíc poškodili elektrický rozvaděč a oplocení," uvedl velitel zásahu Tomáš Rychtar.

V tu chvíli zakročili připravení policisté, kteří zajistili 54 lidí podezřelých z výtržnictví. Pět policistů přitom utrpělo lehčí poranění. Škoda byla předběžně vyčíslena na 30 000 korun. Fanoušci kromě vybavení stadionu také lehce poškodili tři policejní vozy.

Zápasy mezi Spartou a ostravským klubem policie standardně hodnotí jako rizikové. Naposledy velkými výtržnostmi skončilo utkání loni koncem března. Tehdy se fanoušci ostravského celku za podpory svých příznivců z Polska pokusili dostat k sektoru hostů. Při následném zásahu desítka policistů utrpěla zranění, 18 násilníků bylo obviněno především z výtržnictví, případně z útoku na veřejnou osobu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články