Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Krejčí na EURO pojede jako opora, s lvíčaty chce uspět

Praha Sběratel trofejí. Tak by se s trochou nadsázky dal nazvat další představovaný člen týmu fotbalových lvíčat, Ladislav Krejčí. Záložník pražské Sparty a seniorské reprezentace jich má ve dvaadvaceti letech na svém kontě již pět. A věří, že na domácím mistrovství Evropy přidá další.

Ladislav Krejčí v dresu národního týmu
zdroj: http://fotbalovalvicata.cz/

Jeho fotbalová cesta začala v pražském AFK Podolí. Už v osmi se pak přesunul do Sparty, kde se naplno rozjela kariéra jednoho z nejlepších levých krajních záložníků v zemi. "Ze začátku jsem vůbec nevěděl, jestli odejít, protože jsme měli v Podolí dobrou partu, ale zase na druhou stranu, Sparta se neodmítá," říká Krejčí ke své doposud jediné změně klubových barev. V letenském klubu se pak přes působení v mládežnických výběrech probil až do základní sestavy prvního týmu.

Debut si odbyl v prvním zápase jarní části sezony 2009/10 proti Příbrami. Ve zbytku ročníku příliš příležitostí nedostával, přesto se jako člen týmu mohl se svými spoluhráči radovat ze zisku mistrovského titulu. Větší část následující sezony pak strávil ve sparťanské rezervě, ale v prvním týmu stihl zasáhnout do duelu předkola Ligy mistrů s Žilinou, ve kterém si připsal premiéru na evropské klubové scéně.

Rok 2011 pak znamenal pro Krejčího zásadní přelom. Mladý sparťan, který prošel všemi reprezentačními kategoriemi, nejprve pomohl devatenáctce k postupu na evropský šampionát do Rumunska, kde poté v pěti zápasech nechyběl ani minutu, skóroval ve finálovém duelu se Španělskem a velkou měrou se podílel na zisku stříbrných medailí.

V anketě Fotbalista roku 2011 pak získal titul talent roku, stal se pevnou součástí sparťanského "A" mužstva a poprvé okusil také atmosféru týmu fotbalových lvíčat, když byl nominován ke kvalifikačnímu utkání ME s Walesem. V týmu kouče Dovalila absolvoval většinu bojů o evropský šampionát v Izraeli, gól se mu však vstřelit nepodařilo.

Mnohem lépe se mu ovšem dařilo se seniorskou reprezentací. Na podzim roku 2012 si odbyl debut v přátelském utkání se Slovenskem a o necelé tři měsíce později v národním týmu premiérově skóroval. Svojí trefou se podílel na výhře v přípravě s Tureckem.

Ladislav Krejčí
zdroj: http://fotbalovalvicata.cz/

Dosavadní vrchol pak pro Krejčího znamenal rok 2014, kdy se Spartou získal všechny tři domácí trofeje. Vyjma mistrovského titulu také domácí pohár a superpohár a na podzim pak v evropských pohárech čtyřikrát skóroval. Dvakrát v předkole EL do sítě Zwolle a v hlavní části stejným počtem tref pokořil Slovan Bratislava. V této fázi soutěže byl přitom nepostradatelným článkem mužstva, když chyběl na hřišti v šesti duelech pouhou jednu minutu.

V říjnu loňského roku pak vstřelil za reprezentaci gól také v soutěžním zápase. Na umělé trávě v Kazachstánu přispěl brankou k výhře 4:2.

V červnu letošního roku se po necelých dvou letech očekává jeho návrat do sestavy fotbalových lvíčat, kde v roli jednoho z nejzkušenějších hráčů bude usilovat nejen o premiérový gól v dresu jednadvacítky, ale především o týmový úspěch na nejprestižnějším fotbalovém turnaji, který se kdy patrně v Česku uskuteční.

Zdroj
Fotbalovalvicata.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články