Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Škoda řádil. Hattrickem vystřelil Slavii výhru v Liberci

Liberec – Lepší vstup do jarní sezony si ani Milan Škoda nemohl přát. Útočník Slavie vstřelil premiérový hattrick v české lize a zařídil vítězství Pražanů na půdě Liberce 3:1. Zároveň se v tabulce střelců dotáhl na vedoucího Libora Doška. Sešívaní v lize posedmé za sebou neprohráli a posunuli se na šesté místo. Slovanu naopak nevyšlo první utkání pod novými kouči Jiřím Kotrbou a Josefem Csaplárem a zůstal předposlední.

Milan Škoda (vlevo) slaví se svými spoluhráči ze Slavie vstřelenou branku
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Slovan začal aktivně, ale v páté minutě ze své první vážnější akce nečekaně udeřila Slavia. Po chybě v domácí defenzivě přihrál Kenija před branku Škodovi a nejlepší týmový kanonýr zblízka doklepl míč do sítě.

Liberec po inkasovaném gólu pokračoval v aktivní hře, častěji držel míč a proti Pavelkově ráně musel zasahovat Hrubeš. Severočeši ale propadali v obraně a nebezpečnější byla z rychlých brejků Slavia.

Při úniku dva na jednoho neprošla Škodova přihrávka, stejný hráč poté zakončoval hlavou a brankář Kolář musel na zem. V 25. minutě ovšem bylo srovnáno. Za vápnem napřáhl Obročník a přesnou přízemní střelou zaznamenal svůj první gól v české lize.


Pohledný fotbal se hrál i v dalších minutách a Slavia těžila z hrubek v domácí obraně. Hrubý ještě nepropálil obranný val, ale v 35. minutě už Pražané slavili. Zmrhal na hranici malého vápna posunul na špatně pokrytého Škodu a ten se podruhé v zápase prosadil zblízka.

Za dvě minuty ztrestal devětadvacetiletý kanonýr průchodnou libereckou defenzivu potřetí, když se obtočil a s pomocí tyče zvýšil na 3:1. Premiérový ligový hattrick zvládl v rozmezí 33 minut, do rekordu měl ale ještě daleko. V roce 1994 se bývalý sparťan Horst Siegl trefil třikrát během osmi minut.

Škoda na začátku druhé půle mohl přidat dokonce čtvrtý zásah, ale proti byl brankář Kolář. Liberec se ještě snažil zápas zdramatizovat, v 55. minutě překonal Hrubeše Šural, jenže radost mu zkazil odmávaný ofsajd.

Domácímu útočníkovi zřejmě nebyl gól souzený, protože deset minut před koncem tečoval podle rozhodčích míč do sítě znovu z ofsajdu. V závěru už se Slavia ubránila i při šanci Ndiayeho, který trestuhodně přestřelil.

Slovan Liberec - Slavia Praha 1:3 (1:3)

Branky: 25. Obročník - 5., 36. a 38. Milan Škoda. Rozhodčí: M. Paták - Pospíšil, Hrabovský. ŽK: Obročník - Deli, R. Hrubý, Tamás, Milan Škoda, Kenija. Diváci: 6103.

Liberec: O. Kolář - Sus, Pimpara, Sackey, Fleišman - Obročník (73. Ndiaye), Pavelka - Hadaščok (38. Ďubek), Šural, Frýdek - Bakoš (73. Luckassen). Trenéři: Kotrba a Csaplár.

Slavia: Hrubeš - Mikula, Bílek, Fialka, Tamás - R. Hrubý (90. Dostál), Deli - V. Vukadinovič (60. Baéz), Kenija (78. Piták), Zmrhal - Milan Škoda. Trenér: Beránek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články