Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dortmund stoupá tabulkou, Bayern nastřílel šest branek Paderbornu

Dortmund – Když v prvním jarním kole prohráli s Ausburgem a okupovali poslední příčku, mluvilo se dokonce i o konci Jürgena Kloppa. Krizový moment se však pro Dortmund stal budíčkem. Borussia od té doby neztratila ani bod, což potvrdila i ve Stuttgartu, kde zvítězila 3:2 a připsala si třetí vítězství v řadě. Lídr soutěže Bayern Mnichov Paderborn deklasoval 6:0. Vyhrál i druhý Wolfsburg, který doma zdolal Hertu 2:1.

Radost fotbalistů Dortmundu
zdroj: ČTK/DPA autor: Ronald Wittek

Hosty poslal do vedení v 25. minutě Aubameyang, na jehož trefu zareagoval o sedm minut později z penalty Klein. Do kabin však šla s vedením Borussia, jejíž druhý gól vstřelil po průniku v 39. minutě Gündogan. Náskok Dortmundu zvýšil v 89. minutě po chybě domácí obrany Reus, gól Niedermayera v první nastavené minutě už pouze zkorigoval skóre. Za poražený Stuttgart hrál do 72. minuty Adam Hloušek.

Bayern otevřel skóre na hřišti Paderbornu ze své první střely na bránu, když Robben našel přesným pasem Lewandovského. Polský reprezentant se do přestávky trefil ještě jednou, ve skluzu si poradil s Ribéryho přihrávkou a oslavil jubilejní desátý gól v sezoně. Ve druhém poločase fauloval Hartherz ve vápně Robbena a ten proměnil nařízený pokutový kop. Domácí navíc dohrávali v deseti a do střeleckých statistik se následně svými trefami zapsali také Ribéry a střídající Weiser. Na konečných 6:0 pro úřadujícího mistra upravil znovu Robben a se šestnácti brankami se osamostatnil v čele bundesligové tabulky střelců.

Robert Lewandowski (vlevo) slaví s Franckem Ribérym
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Do branky Augsburgu se po zranění vrátil Hitz, čisté konto však proti Leverkusenu udržel pouhých osm minut. Drmičovu první střelu vyrazil pouze před sebe a tentýž fotbalista si nakonec připsal čtvrtý gól v tomto ročníku německé ligy. Šťastnou ruku měl při výběru střídajícího hráče kouč domácích Weinzierl, po přestávce poslal do hry brazilského útočníka Caiubyho a ten se mu odvděčil vyrovnáním a první trefou v sezoně. I jeho protějšek Schmidt však vybral dobře při střídání a hosty zpět do vedení poslal Reinartz.

Hrdinou duelu se však stal Hitz, jenž se v nastavení vydal k pokutovému území soupeře a po rohovém kopu vyrovnal na konečných 2:2. Stal se tak prvním gólmanem od března 2002, jenž dal branku ze hry.

Jen několik sekund chybělo fotbalistům Hamburku k cennému vítězství nad třetí Borussií Mönchengladbach  Hráči HSV však nedokázali ubránit rohový kop, po kterém srovnal na 1:1 Hrgota a sebral tak čisté konto českému gólmanovi Jaroslavu Drobnému.

Hamburk minulý týden dostal osm branek od Bayernu Mnichov a jeho trenér Josef Zinnbauer se na tento debakl rozhodl reagovat sedmi změnami v základní sestavy. Na hřiště se tak dostal i český reprezentant Petr Jiráček, naopak brankáře Drobného se změny nedotkly.

Rotace základní sestavy dokonce Hamburku téměř přinesla tři body. Domácí vedli po brance Stiebera ze 73. minuty a o vítězství je Borussia dokázala obrat až v poslední minutě nastavení. O vyrovnání se po rohu zasloužil Hrgota, na jehož hlavičku Drobný těsně nedosáhl. Hamburk tak zůstává na 14. místě jen dva body od sestupového pásma, Borussia si udržela stejný náskok na třetím místě před čtvrtým Schalke.

Po ztrátě Mönchengladbachu si druhé místo upevnil Wolfsburg, který zvítězil 2:1 nad Herthou Berlín. O vítězství Vlků se dvěma brankami postaral kanonýr Bas Dost, který navázal na skvělou formu po zimní přestávce. Dost v prvních pěti zápasech nového roku nasázel osm branek, což se dosud žádnému hráči v historii bundesligy nepovedlo. Další dvě navíc přidal ve čtvrtek v Evropské lize.

Skóre duelu mezi Schalke a Brémami otevřel ve prospěch domácích v 61. minutě teprve devatenáctiletý záložník Meyer. Brémy ale potvrdily formu z posledních duelů a v závěru o dělbě bodů rozhodl hlavou Prödl. Werder pošesté v řadě bodoval.

Freiburg s Vladimírem Daridou v sestavě se do vedení nad Hoffenheimem dostal ve 26. minutě, Schmid poslal dalekonosný centr na Höhna, jenž vstřelil svůj premiérový bundesligový gól. Domácí ale do šaten s náskokem nešli, o vyrovnání se postaral povedenou střelou Volland a zároveň určil konečný stav 1:1.

Německá fotbalová liga - 22. kolo:

Stuttgart - Dortmund 2:3 (32. Klein z pen., 90.+1 Niedermeier - 25. Aubameyang, 39. Gündogan, 89. Reus), Augsburg - Leverkusen 2:2 (59. Caiuby, 90.+4 Hitz - 8. Drmič, 85. Reinartz), Freiburg - Hoffenheim 1:1 (25. Höhn - 39. Volland), Mohuč - Eintracht Frankfurt 3:1 (38. Clemens, 47. Geis, 50. Malli - 35. Aigner), Paderborn - Bayern Mnichov 0:6 (24. a 37. Lewandowski, 63. z pen. a 86. Robben, 72. Ribéry, 78. Weiser), Schalke - Brémy 1:1 (61. Meyer - 90.+2 Prödl), Kolín nad Rýnem - Hannover 1:1 (17. Ujah - 5. Joselu), Hamburk - Mönchengladbach 1:1 (73. Stieber - 90.+2 Hrgota), Wolfsburg - Hertha Berlín 2:1 (10. a 74. Dost - 30. Schieber).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články