Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Rada už převzal Teplice, smlouvu má do konce sezony s opcí

Teplice - Trenér Petr Rada se vrací počtvrté na teplická Stínadla. Se severočeským klubem se dohodl na smlouvě do konce sezony s opcí. Šestapadesátiletý kouč u šestého týmu tabulky nahradí Zdeňka Ščasného, jenž v pondělí pět dní před startem jarní části první ligy nečekaně rezignoval.

Petr Rada
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Kouč má přes působení ve známém prostředí minimum času na aklimatizaci. "Nabídka mě potěšila, to nezapírám. Ale situace je složitá, liga začíná za čtyři dny. Některé hráče znám, jiné ne. Vůbec jsem nečekal, že se to v Teplicích takto vyvine. Ve snu by mě to nenapadlo, takže jsem o této možnosti ani neuvažoval. Klub ale včera vyvolal jednání a já jsem na něj přijel," řekl deníku Sport Rada.

"Pět dní před startem ligových bojů není opravdu jednoduché přivést k týmu nového trenéra, proto jsme se rozhodli pro stabilizační prvek v podobě Petra Rady, který náš klub velmi dobře zná a my naopak známe jeho práci," uvedl sportovní ředitel Teplic Jan Skýpala.

Rada se na Stínadla vrátil po třech letech a v první lize naposledy vedl Jihlavu. Ve Vysočině sice na podzim skončil, s klubem však měl stále platnou smlouvu. V pondělí se ale bývalý reprezentační kouč s vedením dohodl na ukončení kontraktu, aby mohl jednat s Teplicemi.

"Určitě je rarita, že jsem tady už počtvrté. Ale vždycky jsem tu byl spokojený, práci jsem odvedl, pokaždé jsme hráli v popředí. Doufám, že na to navážeme," citoval Radu server iDNES.cz. "Ještě jsem se nikdy nesetkal s tím, že by trenér sám čtyři dny před ligou rezignoval. Do startu soutěže je to krátká doba a určitě nebudu dělat velké změny. Zápasy Teplic jsem viděl, na dvou jsem byl a hráče znám," dodal.

Ščasný do Teplic přišel v říjnu 2012 a po první sezoně, ve které odvracel hrozbu sestupu, zaznamenal s týmem velký výkonnostní vzestup a v ročníku 2013/14 patřili Severočeši k předním týmům v lize. V probíhající sezoně jim po podzimu patří šesté místo s pětibodovým odstupem na pohárové příčky.

Rada, který už dnes na severu Čech vedl první trénink a do jarní části ligy vstoupí sobotním zápasem s Ostravou, si chce se svým předchůdcem promluvit. "Spojím se s ním, nevidím důvod, proč ne. Odešel sám. Já nejsem příčinou jeho konce. Budeme spolu mluvit, to je kolegiální," prohlásil.

Zdroj
ČTK, iDNES, Sport [isport.cz], ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články