Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vyhlašujeme bojkot, oznámili fanoušci Baníku, kteří přerušili zápas

Ostrava – Spor mezi Baníkem a jeho fanoušky se dočkal dalšího pokračování. V generálce Ostravy s Myjavou zhruba dvě stovky příznivců slezského klubu vnikly na trávník a na pět minut ji přerušily. Jejich zástupce v krátkém projevu do megafonu oznámil, že za současných poměrů odmítají až do odvolání navštěvovat domácí zápasy.

Pětiminutovým incidentem jen vygradoval dlouhodobý spor ostravských ultras se současným vedením klubu, kterému je vyčítáno netransparentní a nekompetentní vedení, nekoncepční kroky či nedůstojné zacházení s legendami.

"Do toho polopravdy a lži ve vztahu k fanouškům nebo zcela nesmyslné podmínky při zavádění adresného ticketingu. Jsme si vědomi dopadů, které naše rozhodnutí přinese, avšak v nastalé situaci nevidíme jiné, umírněné řešení," řekl mluvčí ostravských fanoušků.

Celý akt se obešel bez násilí a zápas po pauze pokračoval. Z vítězství se nakonec radovali domácí, kteří vyhráli 2:0.

Za poslední půlrok se jedná už o druhý bojkot domácích zápasů. Ten první následoval právě v reakci na zavedení adresného ticketingu a nadměrného vyžadování osobních identifikačních údajů. Kauzou se nyní zabývá i Úřad pro ochranu osobních údajů. Teprve po zmírnění podmínek při nákupu vstupenek se ultras do svého sektoru vrátili.

Baník Ostrava - Spartak Myjava 2:0 (1:0)

Branky: 9. Kukec, 49. Baroš.

Sestava Ostravy: Pavlenka - Štěpán (71. Sukup), Frydrych, Kouřil, Lučič - Mensah (51. Mišák), Foltýn - De Azevedo (71. Sivrič), Kukec, Holzer (83. Jirásek) - Baroš (83. Narh). Trenér: Frňka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články