Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slavia na tureckém kempu porazila Krakov a nestačila na Skopje

Antalya - Se střídavými úspěchy se vedlo fotbalistům Slavie na herním kempu v Turecku. Červenobílí nejprve dopoledne v prvním utkání na soustředění porazili Cracovii Krakov 1:0, odpoledne pak stejným poměrem podlehli makedonskému Vardaru Skopje.

Slávista Tomáš Mičola (vpravo) v přípravném utkání
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Proti Cracovii, dvanáctému týmu polské ligy, rozhodla Slavia o výhře po půlhodině hry. Gruzínský záložník Kenija vybojoval míč, přiťukl Milanu Škodovi a ten nezaváhal. Pražané měli i další šance, soupeř byl nejblíže vyrovnání těšně po přestávce, kdy brankář Hrubeš vyrazil střelu na tyč.

Do odpoledního zápasu s vedoucím týmem makedonské ligy Vardarem Skopje nasadil trenér Miroslav Beránek odlišnou základní sestavu. Oba týmy si vytvořily několik šancí, ale dlouho se jim nedařilo v koncovce. Minutu před koncem mohl rozhodnout slávista Bazal, ale zblízka napálil jen brankáře a prakticky z protiútoku rozhodl přesnou střelou k tyči Miranjan.

V Turecku je nasoustředění i Jihlava, která uhrála remízu s Mariupolem.

Přípravné fotbalové utkání v Turecku:

Illjičivec Mariupol - Vysočina Jihlava 2:2 (2:0)

Branky: 11. Prjadun, 44. Pisockij - 73. Mešanovič, 85. Marcin.

Sestava Jihlavy: Hanuš - Kukol, Tlustý (46. Kryštůfek), Krejčí (60. Štěpánek), Hybš (60. Mlakič) - Vaculík (60. Marcin), Marek (60. Demeter), Kučera (46. Fulnek), Šulek (60. Batioja) - Harba (60. Přeučil), Kliment (46. Mešanovič). Trenér: Klusáček.

Hlavní zprávy