Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čech po ostudném vyřazení: Někdy je těžké přijít na to, proč se to stalo

Londýn – Za černou sobotu označil brankář Petr Čech nečekaný kolaps fotbalistů Chelsea ve 4. kole Anglického poháru s třetiligovým Bradfordem. Podle českého reprezentanta musí londýnský celek na prohru 2:4 rychle zapomenout, protože ho příští týden čekají dva důležité zápasy – semifinále Ligového poháru s Liverpoolem a ligový šlágr s Manchesterem City.

Ilustrační foto

"Je to jedno z největších překvapení v historii poháru," řekl Čech, který s Chelsea ze soutěže takhle brzy nikdy nevypadl. "Jsem tady přes deset let a každý rok se takové výsledky objeví. Teď jsem u toho byl poprvé i já, ale právě kvůli těmto překvapením je pro mě Anglický pohár výjimečný," prohlásil.

Chelsea nad Bradfordem vedla 2:0, pak ale dostala čtyři góly a vypadla. Podobně dopadl i úřadující mistr Manchester City, který nečekaně nestačil na druholigové Middlesbrough. "Pro kluby z Premier League to byla černá sobota," přidal Čech. "Někdy je těžké přijít na to, proč se to stalo. Do druhé půle jsme šli s vědomím, že ještě není zdaleka hotovo," uvedl.

"Soupeř se ale dostal k několika rohům a standardním situacím a to mu zvedlo sebevědomí. Ucítili, že by mohli mít šanci," prohlásil Čech. "Když jsme pak dostali druhou branku, vymknul se nám zápas z rukou. Snažili jsme se to zlomit, ale nešlo to. Bradford bojoval a štěstí si zasloužil, stejně jako pochvalu," dodal.

Chelsea podle Čecha nemá moc času zabývat se vyřazením. V úterý totiž lídra Premier League čeká odveta semifinále Ligového poháru s Liverpoolem (první zápas 1:1) a v sobotu ligový šlágr s druhým Manchesterem City. "Musíme to hodit za hlavu a zvednout se. Sami jsme se do této pozice dostali a je jen na nás, jak se s tím vyrovnáme. Máme teď dva domácí zápasy na to, abychom snědli, co jsme si nadrobili," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články