Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Sparta si ve dvojduelu poradila s Trenčínem a remizovala s Trnavou

Praha – Fotbalisté Sparty slovenský dvojboj na Strahově zvládli. V prvním utkání svěřenci trenéra Vítězslava Lavičky porazili díky brankám Davida Lafaty a Bořka Dočkala v přípravě Trenčín 2:1 a odpoledne remizovali 0:0 s Trnavou.

Sparta se v souboji druhých celků české a slovenské ligy ujala vedení dvě minuty před přestávkou, kdy se zblízka trefil Lafata. Po hodině hry sice vyrovnal Holúbek, ale v 72. minutě vrátil Spartě vedení z penalty Dočkal. V přípravě se prosadil v pátém utkání za sebou.

Proti Trnavě nastoupil český mistr s kombinovanější sestavou a i když si vypracoval několik slibných šancí, uhrál jen bezbrankovou remízu a teprve podruhé udržel v přípravě čisté konto. "Jsem spokojený, zápasy nás prověřily a líbila se mi naše ofenzivní součinnost," řekl Lavička. "Naopak i přes dobrou kombinaci a vytváření šancí máme prostor pro zlepšení v jejich proměňování," dodal.

Zápas se hrál v nečekaně bouřlivé atmosféře, protože na Strahov dorazili nejen příznivci Sparty, ale také zhruba stovka fanoušků Trnavy. "Bylo to skvělé, atmosféra byla jako na ligovém utkání," uvedl Lavička. "Ale přiznám se, že když jsem se dozvěděl, že přijedou i fanoušci ze Slovenska, tak jsem měl obavy, aby to nedopadlo, jako třeba když jsme hráli na Slovanu Bratislava," dodal.

Podzimní duel Evropské ligy byl kvůli řádění hostujících příznivců na tribunách zhruba na půl hodiny přerušen. Sparta byla poté potrestána pokutou 80 tisíc eur a podmínečným zavřením stadionu, zatímco Slovan zaplatil 50 tisíc eur. "Kvituji, že oba tábory fanoušků udržely fandění v mezích fair play," prohlásil Lavička.

Sparta Praha - Trenčín 2:1 (1:0)

Branky: 43. Lafata, 72. Dočkal z pen. - 61. Holúbek. Sestava Sparty: Štěch - Kadeřábek, Holek (46. J. Brabec), Kováč, Podaný - Mareček, Vacek (73. Přikryl), Shala - Dočkal, L. Krejčí (76. Breznaník) - Lafata (82. Picault). Trenér: Lavička.

Sparta Praha - Trnava 0:0

Sestava Sparty: Vorel - Jánoš (46. Breznaník), J. Brabec, Švejdík, Costa - Konaté (83. Macháč), Vácha, Matějovský, Přikryl (83. Pešek) - Schick, Picault (77. Miskovič). Trenér: Lavička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články