Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Dukla rozstřílela České Budějovice 6:0, Berger dal hattrick

Praha - Fotbalisté Dukly Praha na úvod Tipsport ligy přehráli ligového konkurenta České Budějovice jednoznačně 6:0. Hattrickem se blýskl Tomáš Berger, dvě branky přidal Jakub Mareš. Dukla je ve vyšehradské skupině B hlavním favoritem na postup, a to hned potvrdila.

Slavící fotbalisté Dukly
zdroj: ČTK autor: kammermayer milan

Proti Jihočechům Dukla dominovala a nevadilo jí, že kvůli zranění postrádá klíčového útočníka Beauguela a navíc že brzy musel střídat i druhý útočník Krmenčík. Jeho náhradník Mareš totiž krátce po příchodu na hřiště otevřel skóre. O zvýšení se postaral dorážkou po rohu Polom a těsně před poločasem přidal třetí gól Berger, který zářil především ve druhé půli. V té se nejprve znovu prosadil Mareš, ale pak vyslal dvě krásné střely syn fotbalové legendy Jana Bergera a završil vysoké vítězství.

To v olomoucké skupině D ligové celky zklamaly. Ostrava při premiéře trenéra Petra Frňky prohrála s druholigovým Zlínem 0:3, podobně tak Brno, které podlehlo 0:2 exligové Olomouci. Výhru Sigmě zajistil v 75. minutě Buchvaldek, v závěru ještě zvýšil Chorý z penalty po faulu na Housku. "První poločas v silnější sestavě jsme měli převahu, místy velkou, ale bohužel se nám nepodařilo vstřelit branku, což nás trápilo i po změně stran," řekl brněnský trenér Václav Kotal.

V první půli zabránil Zavadilově střele v cestě do branky stoper Rajnoch, po změně stran pak neuspěli ve velkých šancích noví brněnští hráči Klán a Serečin. Do vedení tak šla naopak domácí Sigma. "Na umělé trávě má míč velkou rychlost a chová se trošku jinak, s čímž jsme se při rychlé akci soupeře nepopasovali. Soupeř se prosadil a získal tím pochopitelně velkou výhodu," dodal Kotal.

Ostrava nastoupila i s uzdraveným Milanem Barošem, ale na hrotu útoku ho nedokázala využít podobně jako ve druhé půli jeho náhradníka a zimní posilu Zapatu. Naopak Zlín se krátce po změně stran dostal do vedení, jež následně ještě dvakrát pojistil. Ostrava mohla alespoň snížit, ale další ze zimních posil Sivrič neproměnil pokutový kop, který napálil jen do břevna.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dukla Praha - České Budějovice

Výsledky Tipsport ligy:

Dukla Praha - České Budějovice 6:0 (3:0)

Branky: 45.+1, 76. a 82. Berger, 27. a 67. Mareš, 35. Polom.

Dukla: Rada - Juroška (46. Karavajev), Jeřábek, Polom (46. Štetina), Preisler (61. Kluk) - Tetour (46. Brejcha), Hlinka (46. Považanec), Marek Hanousek - Berger, Krmenčík (23. Mareš), Čajič (46. Vopat). Trenér: Kozel.

Č. Budějovice: Křížek - Dvořák (46. Podstavek), Jarabica, Lengyel (46. Řezáč), Vaněk - Linhart, Benát, Volešák, Švantner (65. Havlík), Michal Škoda - Kalod (46. Hanzlík). Trenér: Urban.

Zbrojovka Brno - Sigma Olomouc 0:2 (0:0)

Branky: 75. Buchvaldek, 85. Chorý z pen.

Sestava Brna: I. poločas: Doležal - Avdič, Košťál, Jugas - Fall, Zavadil, Malík, Přerovský, Hyčka - Vávra, Moukanza.

II. poločas: Hladký - Buchta, Schuster, Šural - Pašek, Fischer, Sedlák, Sýkora, Slančík - Serečin, Klán. Trenér: Kotal.

Baník Ostrava - Zlín 0:3 (0:0)

Branky: 52. Kurtin, 74. Chmelo, 80. Kraut.

Sestava Ostravy: Pavlenka (46. Šrom) - Sukup, Celba (46. Frydrych), Stronati (46. Helešic), Holzer (46. Byrtus)- Štěpán, Foltýn (46. Honiš), Šichor, Kukec, Sivrič - Baroš (46. Zapata). Trenér: Frňka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články