Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Favoritem zimní ligy je Mladá Boleslav, tři nejlepší české týmy chybí

Praha - Fotbalisté Mladé Boleslavi jsou hlavními favority 18. ročníku zimní Tipsport ligy. Aktuálně čtvrtý celek ligové tabulky je při absenci Plzně, Sparty a Jablonce nejvýše umístěným celkem z 16 účastníků turnaje, navíc jako hostitel jedné ze čtyř skupin má velkou šanci na to, aby postoupil do Final Four, které proběhne 24. a 25. ledna v Brozanech nad Ohří. 

Utkání Bohemians 1905 - Ostrava
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Spolu s Mladou Boleslaví, která má na celkové vítězství kurz 3,5:1, favorizují bookmakeři rovněž Duklu Praha, Sigmu Olomouc, Baník Ostrava a obhájce loňského prvenství Bohemians Praha 1905. "Samozřejmě je to hlavně příprava na jaro, ve kterém budeme bojovat o záchranu, ale jako sportovci chceme dosahovat úspěchů a budeme se proto snažit jako první v historii obhájit prvenství v Tipsport lize," řekl ředitel Bohemians Ladislav Valášek.

Oproti minulým ročníkům organizátoři lehce upravili herní systém: v případě bodové shody nebudou o postupu rozhodovat vzájemné zápasy, ale prvním faktorem bude rozdíl ve skóre, následně více vstřelených branek a teprve pak vzájemný zápas. "Slibujeme si od toho větší dramatičnost. Dříve když týmu nevyšlo jedno utkání, tak už neměl moc šanci na postup, takto by ale až do posledního utkání nemělo být o postupujícím rozhodnuto," řekl ředitel turnaje Aleš Kolář.

Je nám líto, video expirovalo.
Startuje 18. ročník zimní Tipsport ligy

Tipsport liga na ČT sport:

Zápasy mezi Mladou Boleslaví a Hradcem Králové 9. ledna a Ostravy s Brnem 17. ledna sledujte živě na programu ČT sport a našem webu. Program ČT sport zároveň odvysílá i sestřih ze závěrečného turnaje.

Šestnáct celků bylo rozděleno do čtyř skupin po čtyřech, jejichž vítězové postoupí na závěrečný turnaj. Skupiny A a B se odehrají v Praze na Vyšehradě, skupinu C hostí Mladá Boleslav, která se vrací do turnaje poprvé od roku 2007, a skupinu D Olomouc. Motivací pro kluby bude i změněný systém finančních odměn.

V minulosti si prémii 550 tisíc korun rozdělili čtyři semifinalisté, letos mohou získat odměnu všichni účastníci. A to 5 000 korun za každý bod získaný v základní skupině a 22 tisíc za bod ve Final Four. Pokud tedy některý z celků všechny zápasy vyhraje, získá 177 tisíc korun. Celkem majitel turnaje rozdá 624 tisíc. Turnaj začne 7. ledna, základní skupiny vyvrcholí 21. ledna. O tři dny později odstartuje finálový turnaj.

Složení skupin:

Skupina A (Vyšehrad): Bohemians Praha 1905, Kolín, Táborsko, Most.

Skupina B (Vyšehrad): Dukla Praha, České Budějovice, Viktoria Žižkov, Vlašim.

Skupina C (Mladá Boleslav): Mladá Boleslav, Hradec Králové, Pardubice, Varnsdorf.

Skupina D (Olomouc): Baník Ostrava, Zbrojovka Brno, Sigma Olomouc, Zlín.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články