Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítěznou sérii Realu ukončila Valencia, prohrála i Barcelona

Madrid – Dvaadvacet soutěžních zápasů. Přesně tak dlouho trvala vítězná série Realu Madrid. Uťala ji až Valencia, která v prvním zápase po vánoční pauze ve španělské lize porazila favorita 2:1. Kluboví mistři světa o vedení v tabulce nepřišli. Barcelona totiž po vlastním gólu Alby prohráli 0:1 v San Sebastianu.

Cristiano Ronaldo
zdroj: ČTK/EFE/ autor: JUAN CARLOS CARDENAS

Real až dosud neprohrál soutěžní zápas – naposledy 13. září, kdy v ligovém derby podlehl Atléticu. Ve Valencii směřoval favorit za očekávanou výhrou, když ho ve 14. minutě poslal do vedení Cristiano Ronaldo. Portugalský kanonýr proměněným pokutovým kopem potrestal ruku Álvara Negreda a vstřelil 26. gól v sezoně.

Domácím se však v bouřlivé kulise stadionu Mestalla podařilo v druhém poločase skóre otočit. Sedm minut po přestávce vyrovnal šťastně Antonio Barragán, jehož střelu tečoval za záda Ikera Casillase jeho spoluhráč Pepé. Obrat poté v 65. minutě završil hlavičkou po rohu Nicolás Otamendi.

Real si tak navzdory třetí porážce v sezoně udržel před Barcelonou a Atlétikem Madrid vedení o jeden bod. Kvůli účasti na prosincovém MS klubů však má vítěz Ligy mistrů odehráno o jeden zápas méně.

K rozhodujícímu okamžiku utkání San Sebastian - Barcelona došlo hned ve druhé minutě, kdy centr domácího Carlose Vely umístil hlavou do vlastní branky obránce katalánského celku Jordi Alba. Svěřenci skotského trenéra Davida Moyese cenné tři body udrželi i poté, co hostující kouč Luis Enrique ve druhém poločasu nasadil původně odpočívající útočné hvězdy Lionela Messiho a Neymara.

  • San Sebastian navzdory tomu, že hraje o záchranu, v této sezoně porazil na svém stadionu všechny tři adepty na titul Real, Atlético a nyní i Barcelonu. 

Atlético ještě bez posily Fernanda Torrese, jehož hostování z AC Milán vstoupí oficiálně v platnost až v pondělí, udeřilo třikrát ze vzduchu. Skóre otevřel v 18. minutě Antoine Griezmann, jenž osvědčil svou střeleckou formu už v posledním utkání před Vánoci, kdy zaznamenal hattrick.

Francouzský útočník přidal druhou branku hlavou po zmatku v domácí obraně dvě minuty po přestávce a připsal si osmý gól v sezoně. Po hodině hry sice za hosty snížil střídající Nábil El Žar, ale pojišťovací třetí branku přidal v 82. minutě jak jinak než hlavičkou Diego Godín.

Španělská fotbalová liga - 17. kolo:

Atlético Madrid - Levante 3:1 (18. a 47. Griezmann, 82. Godín - 62. El Žar), FC Sevilla - Vigo 1:0 (32. Pareja), Elche - Villarreal 2:2 (26. Jonathas, 35. Víctor Rodríguez - 12. Vietto, 17. Uche), Getafe - Vallecano 1:2 (3. Álvaro - 39. Jozabed, 59. Baena), Valencie - Real Madrid 2:1 (52. Barragán, 65. Otamendi - 14. Ronaldo z pen.), Espaňol Barcelona - Eibar 1:2 (80. Caicedo - 34. Manu, 38. Boveda), San Sebastian - FC Barcelona 1:0 (2. vlastní Alba), Córdoba - Granada 2:0 (16. Ghilas, 44. Andone) 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články