Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ostravští fotbalisté i přes herní trápení porazili Příbram 2:0

Ostrava - Fotbalisté Baníku Ostrava si po nevydařeném vystoupení v poháru UEFA proti Spartaku Moskva výsledkově spravili chuť zápasem s Marilou Příbram, jejich herní projev však nebyl nijak přesvědčivý. Malátný výkon ukončil v 68. minutě obránce Bolf, který se trefil hlavou po Otepkově rohu. Konečný výsledek zápasu dal v nastaveném čase příbramský stoper Nohýnek, který si míč při zákroku srazil nešťastně do sítě.

Ostrava od úvodního hvizdu přistupovala k utkání ve velmi vlažném tempu. Vyjma územní převahy se favorit na nic podstatného nezmohl a naopak už ve čtvrté minutě nejmenší ostravské návštěvě za poslední dva roky zatrnulo, když Huňa přesprintoval Řezníka. Dostal se však moc blízko před Vaška a nestačil ho přelobovat.

Útočný val Baníku měl po celý zápas povážlivé trhliny, neboť kanonýr Svěrkoš nebyl domácí zálohou účinně podporován. Příbramský gólman Krbeček tak čelil vesměs jen náhodným hrozbám. Poprvé musel výrazněji zasahovat v šesté minutě, ale zblokovanou ránu Zehera stačil vytlačit nad břevno. Domácí se postupně začali uchylovat k dlouhým centrům. Svěrkoš dvakrát nabil Mičolovi, ale poprvé jeho hlavičce scházela razance a přesnému zásahu zase naopak předcházelo ofsajdové postavení. Chaosu v příbramském vápně následně nevyužil Řezník, který neprostřelil houštinu hráčů.

Až do druhé půle se dostavil intenzivnější tlak Baníku. Večeřův celek přece jen zpřesnil kombinaci a dovedlo ho to k šancím: Krbeček musel v 57. minutě zlikvidovat ránu Tchuře, o sedm minut později ho protáhl Střihavka a vyražený míč Marek poslal vedle opuštěné branky. Z útrap nakonec domácí vysvobodil Bolf, který se při Otepkově rohu úkrokem dozadu zbavil strážce a hlavou poslal míč do sítě.

Baník se po vstřeleném gólu viditelně uklidnil, směrem dopředu však nebyl schopen vytvořit soustavnější tlak a vynutit si tak lepší výsledek. Gól si zasloužila jedině akce Střihavky se Svěrkošem, který osm minut před koncem parádním volejem označkoval břevno. Definitivní pojistky se domácí dočkali až v nastavení. To když Střihavkův centr místo odkopu stoper Nohýnek kuriózně napálil do vlastní sítě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články