Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Nejlepší fotbalista Asie po trestu za plivnutí: Jsem na sebe pyšný

Manila - Nejlepším asijským fotbalistou letošního roku byl vyhlášen saúdskoarabský útočník Násir Al Šamraní, který jen pár hodin před tímto oceněním dostal trest za plivnutí na soupeře. Po tomto incidentu ve finále asijské Ligy mistrů nesmí hráč Al Hilálu v této soutěži nastoupit k osmi zápasům.

Al Šamraní se provinil nesportovním jednáním po odvetném finálovém utkání, v němž jeho tým podlehl Western Sydney Wanderers 0:1. První zápas vyhrál australský celek, který tak získal titul.

Když zklamaní fotbalisté Al Hilálu seděli na trávníku, Al Šamraní plivl na kolem procházejícího obránce Matthewa Spiranovice. Mezi hráči i funkcionáři pak vznikla strkanice, při níž se ještě druhý nejlepší střelec soutěže pokusil Spiranovice udeřit hlavou.

Po slavnostním vyhlášení nejlepším asijským fotbalistou Al Šamraní žádnou velkou lítost nad svým chováním po finále neprojevil. Plivanec byl prý normální reakcí na to, že ho Spiranovic při zápase provokoval. "Žiju dneškem, na nic jiného nemyslím. Jsem na sebe pyšný, jsem nejlepší hráč roku. Na všechno další se ptejte asociace," řekl dlouholetý reprezentant.

Zdroj
ČTK, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články