Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Kdo přezimuje první? Jablonec hostí Plzeň, Sparta jede do Jihlavy

Praha – Že se půlmistrem první ligy stali fotbalisté Plzně, na tom se již nic nezmění. Kdo však přezimuje v čele tabulky, ještě jasné není. Vedoucí Viktoria hraje v posledním duelu před zimní přestávkou na půdě třetího Jablonce, který by svého soupeře mohl v případě výhry přeskočit. Na zaváhání Západočechů bude čekat i Sparta, jež na ně ztrácí jeden bod. Úřadující mistr zajíždí na hřiště Jihlavy. Přímý přenos utkání Jablonec - Plzeň odvysílá v neděli od 17:00 ČT sport, náš web přinese z duelu podrobnou on-line reportáž.

Sport
zdroj: ČT4

Jablonec na lídra soutěže ztrácí v tabulce pouhé dva body, ale proti Plzni se mu v lize dlouhodobě nedaří. Jedenáct zápasů v řadě Viktorii nedokázal porazit, naposledy svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého neuspěli na podzim, kdy prohráli 1:3.

Od té doby však Baumit šel herně i výsledkově vzhůru. Naposledy prohrál ještě v srpnu na Spartě a v posledních týdnech je vůbec nejlepším týmem soutěže, co se formy týče. "Už jsme v jiné pozici než před naším prvním vzájemným utkáním. Naše výsledky i postavení nás opravňují k většímu sebevědomí a lepšímu rozpoložení, než tomu bylo na začátku sezony. Bylo by úžasné, kdyby se nám herně i výsledkově povedlo uzavřít tolik úspěšný podzim," prohlásil Šilhavý.

Síly soupeře, který je po Plzni druhým nejgólovějším týmem (Plzeň 31 branek, Jablonec 29), si je vědom i trenér Viktorie Miroslav Koubek, jenž však i přesto bere pouze výhru. "Jablonec prokazuje vyspělost týden co týden, předvádí atraktivní fotbal s ofenzivním pojetím. My ale chceme přezimovat první, a proto pojedeme do Jablonce pro vítězství," prohlásil.

Sparta chce navázat na výkon proti Neapoli

Sparta hraje už od 14:30, a pokud zvítězí, posune se minimálně na pár hodin do čela. Proti Jihlavě nastoupí tři dny po bezbrankové remíze s favorizovanou Neapolí v Evropské lize, navíc s vědomím, že v sedmi dosavadních ligových duelech s Vysočinou ještě nikdy neprohrála.

"Rádi bychom na zápas s Neapolí navázali, chceme být úspěšní, protože každé vydařené utkání přináší zdravou sebedůvěru," řekl trenér Sparty Vítězslav Lavička, který však první místo v této chvíli moc neřeší. "Je to jen dílčí úspěch, nejdůležitější bude celkový součet po třiceti kolech," uvedl.

Jihlava doufá, že i proti obhájci titulu vydrží kouzlo nového trenéra Romana Kučery. Pod jeho vedením tým ještě neprohrál (4 výhry, 2 remízy). "Duel se Spartou bude pro nás vyvrcholením podzimní části první ligy," řekl kouč Vysočiny. "Určitým vodítkem pro nás může být poslední domácí zápas proti Plzni (2:1). Ovšem nyní nás čeká soupeř, který je v ofenzivě ještě nápaditější a nebezpečnější," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články