Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lavička: Neproměněné šance mě mrzí, ale hráčům jsem pogratuloval

Praha – Na jednu stranu byl spokojen, že jeho svěřenci uhráli se silným týmem, jakým Neapol je, remízu. Na tu druhou byl však zklamán z neproměněných šancí, které nakonec mohli Spartě přinést vítězství a lepší pozici do rozhodujícího zápasu s Berne. Trenér Pražanů Vítězslav Lavička měl tak po zápase smíšené pocity. "Hráčům jsem ale pogratuloval," řekl sparťanský trenér.

Vítězslav Lavička
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Mrzí mě dvě břevna, protože kdyby to spadlo do brány, měl bych ještě lepší pocit, než mám teď," řekl Lavička. "Teď mám pocit z dobře odvedené práce. V zápasech, jako byl ten dnešní, je důležité proměnit šance, protože jich nebývá moc. A to je asi jediné, co nám chybělo," dodal.

První břevno trefil v úvodním poločase Josef Hušbauer, druhé pak v závěru zápasu Marek Matějovský. Po Hušbauerově pokusu navíc neuspěl s dorážkou v jasné šanci kapitán David Lafata. "Dneska neměl v zakončení tolik štěstí jako v minulosti, ale nic mu vyčítat nebudu. Pracoval na maximum jako celý tým, navíc v minulosti nás jeho góly podržely," prohlásil Lavička.

Sparta po remíze sice přišla o domácí vítěznou sérii v pohárech, ale ani v šestém zápase v sezoně nenašla na Letné na evropské scéně přemožitele. "Po zápase jsem hráčům pogratuloval. Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř, a chtěli jsme hrát aktivně. Mrzí mě, že jsme nějaké šance neproměnili," řekl letenský kouč.

Lavičku naopak potěšilo, že navzdory tvrdému úderu z úvodu v zápase pokračoval Bořek Dočkal. "Podle prvních informací má zlomenou chrupavku v nose," řekl trenér Sparty. "V první chvíli to vypadalo, že bude muset střídat, ale krvácení se podařilo zastavit a jsem rád, že pokračoval. Byl pro nás hodně platným hráčem."

Spartu za dva týdny čeká přímý souboj o postup s Bernem, který za českým mistrem a Neapolí zaostává o bod. "Když navážeme na výkon proti Neapoli, věřím, že jsme schopní uhrát ve Švýcarsku postupový výsledek," prohlásil Lavička. "Na remízu ale hrát nebudeme, protože to v podobných zápasech bývá ošidné."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Neapol
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články