Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Královec píská duel City s Bayernem. Těší se na nezapomenutelnou atmosféru

Manchester – Rozhodčího Pavla Královce čeká lahůdka. Pod svou patronaci totiž dostal utkání Ligy mistrů mezi anglickým šampionem Manchesterem City a německým mistrem Bayernem Mnichov. Zápas bude náš web sledovat v podrobné textové on-line reportáži. Již dnes od 20:45.

Sudí Pavel Královec
zdroj: ČTK autor: Vlastimil Vacek

"Je to další utkání, které se řadí k těm nejdůležitějším v mé rozhodcovské kariéře," uvedl Královec. "S kolegy se těšíme na tradičně nezapomenutelnou fotbalovou atmosféru, protože téměř padesát tisíc diváků dokáže připravit hodně emotivní zážitek," doplnil.

Připouští, že i když se snaží maximálně soustředit na svou roli rozhodčího, neubrání se tomu, aby vnímal atmosféru takto mimořádných zápasů. "Pochopitelně budeme maximálně soustředěni na dění na trávníku, ale vnímání dění okolo se člověk nemůže vyhnout. V takovém ryze sportovním prostředí nerozhodujeme každý den a všem bych to přál zažít," prohlásil Královec, který už řídil 87 mezinárodních zápasů, z toho čtyři byly za účasti Manchesteru City.

Sedmatřicetiletý Královec už má na kontě 11 utkání hlavní fáze Ligy mistrů včetně osmifinále mezi Bayernem a Arsenalem. Pískal také souboje Ajaxu s Realem Madrid či Barcelonou. Podruhé v kariéře bude rozhodovat duel mistrů dvou z hlavních evropských lig; v roce 2012 to byl zápas právě Manchesteru City s Dortmundem. Tentokrát je důležitost zápasu o to větší, že Manchester potřebuje vyhrát, aby si udržel šanci na postup.

V rolích asistentů mu v Manchesteru budou pomáhat Slovák Roman Slyško s Martinem Wilczekem, čtvrtým rozhodčím bude Antonín Kordula a brankovými arbitry Radek Příhoda s Michalem Patákem.

Zdroj
ČTK, fotbal.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články