Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Baník nezvládl standardky, se Spartakem prohrál 0:1

Ostrava - Fotbalistům Ostravy se po třech letech návrat do pohárové Evropy nepovedl a v úvodním utkání Poháru UEFA dnes na Bazalech podlehli Spartaku Moskva 0:1. Baník znovu neubránil standardní situace a inkasoval v 56. minutě, kdy si vlastní branku dal Bolf, který rozjásal zhruba stovku fanoušků v hostujícím sektoru. Rizikové utkání proběhlo hladce bez jakýchkoliv excesů v hledišti.

Utkání Baník Ostrava - Spartak Moskva
zdroj: ČTK autor: ČTK

Trenér Michael Laudrup udělal při své premiéře hned tři změny v základní sestavě, začátek z říše snů však mohl zažít soupeř. Otepka už v šesté minutě parádně zatočil svůj trestný kop z dvaceti metrů přes zeď do pravého horního rohu hostující branky, ale Pletikosa míči konečky prstů pomohl na spojnici tyče a břevna. Neskóroval ani Střihavka, kterému se navzdory nadějnému postavení odražený balon zapletl mezi nohama. 

Domácí svůj výkon založili na defenzivě, ale tlakem při napadání se dostali do zajímavých situací. Ukázkovým presinkem na půlicí čáře odzbrojil Svěrkoš v 30. minutě Rodrigueze, po dvacetimetrovém sólu míč předal Střihavkovi, který se však obrovské šance zalekl a z jedenácti metrů vyslal na Pletikosu jen propagační pokus.

Gól sebral ostravským sebevědomí

Třebaže domácí měli nahnáno z rychlých moskevských křídel, zejména Tchuř na levé straně ruského reprezentanta Bystrova v úvodním dějství doslova vygumoval. Spartak se tak prosadil jen ze standardních situací. Vše, co zavánělo nebezpečím, šlo po ose Mozart - Fathi. Čiperný bek v desáté minutě ze záklonu přestřelil, v posledních minutách poločasu však po dalším Mozartově centru hlavičkoval do břevna a při dorážce Kováče se vyznamenal Vašek, který krajanovi zmařil jasný gól. 

Jakoby se nic nestalo, Ostrava si z toho nevzala žádné ponaučení. Fathi domácí branku po standardních situacích ostřeloval tak dlouho, až v 56. minutě donutil domácího obránce Bolfa k teči Mozartova centru do vlastní sítě. Gól zasáhl ostravské sebevědomí, zatímco protivník rostl a nabíral sílu. Hosté nechali soupeře běhat bez míče, kontrolovali hru a měli i další možnosti. Sajenko se od postranní čáry probil do velkého vápna a nepříjemnou střelu vytáhl Vašek.

Větší šanci na postup má Spartak Moskva

Baník ztratil půdu pod nohama. Na nohy jej nepostavily ani dvě změny a příchod Ličky se Zeherem, který jeden z mála nadějných brejků pokazil špatnou přihrávkou. Deset minut před koncem se však po nenápadné situaci dostal k ráně z velkého vápna Svěrkoš, jeho pokus srazil protihráč a domácí neúspěšně reklamovali, že tak učinil rukou. 

Hosté si těsnou výhru nenechali vzít, i když v nastavení jim unikl Zeher a z úhlu prověřil Pletikosu. Výhra 1:0 dává Laudrupově družině výrazné šance na postup do hlavní fáze Poháru UEFA.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články