Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Beauguel dal nejrychlejší gól sezony a Dukla i díky němu porazila Budějovice

Praha – Pouze jednapadesát vteřin stačilo Francouzi Jeanu Davidu Beauguelovi, aby v utkání proti Českým Budějovicím dal gól a stal se nejrychlejším střelcem sezony první ligy. I díky jeho brance nakonec pražská Dukla porazila svého soupeře 3:1.

Utkání Dukla Praha - Příbram
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Dukle dokonale vyšel vstup do zápasu. Mareš z úvodního rohu našel na zadní tyči úplně volného Beauguela, který snadno hlavičkoval do odkryté branky a připsal si už sedmý ligový zásah v ročníku.

Beauguel za deset minut rozjel brejk společně s Néstorem, ale ten v rozhodující chvíli nezpracoval míč. Ve 34. minutě zahodil další slibnou možnost domácí Mareš a po Néstorově centru hlavičkoval jen nad branku.

Na druhé straně v ojedinělé budějovické šanci zamířil hlavou vedle i Škoda. Jeho spoluhráč Brunclík si pak těsně před pauzou málem vstřelil vlastní gól, když Beauguelovu přihrávku srazil na tyčku.

Čtyři minuty po změně stran si Dukla vypracovala další tutovku. Néstor se dostal před Křížka, ale brankář Dynama jeho střelu dobře vykopl. O chvíli později agilní Mareš těsně minul levou tyčku.

V 53. minutě už se domácí dočkali gólové pojistky. Beauguel přihrál Néstorovi, jenž krásnou točenou střelou tentokrát nedal Křížkovi šanci. Španělský útočník, který dlouho léčil koleno, hrál poprvé v sezoně v základní sestavě a v nejvyšší soutěži skóroval po téměř roční pauze.

Hosté však v dalším průběhu utkání ožili a po rohovém kopu v 66. minutě snížili. Po Herzánově prodloužení hlavou Lengyel zblízka propálil gólmana Radu. Za čtyři minuty mohl vrátit Dukle dvoubrankové vedení Mareš, ale povedenou ranou trefil břevno.

Devět minut před koncem Pražané přidali přece jen třetí trefu. Po chybě hostující obrany uspěl z dorážky střídající Krmenčík. Dukla tak doma porazila Budějovice i ve třetím střetnutí v první lize.

Dukla Praha - Dynamo České Budějovice 3:1 (1:0)

Branky: 1. Beauguel, 53. Néstor, 81. Krmenčík - 66. Lengyel. Rozhodčí: Houdek - Moláček, Kříž. ŽK: Kladrubský, P. Novák (oba Č. Budějovice). Diváci: 823.

Dukla: F. Rada - Karavajev, Jeřábek, Štetina, Polom - Marek Hanousek, Gedeon, Považanec (86. Hlinka) - Néstor (90. Kluk), Beauguel, Jakub Mareš (75. Krmenčík). Trenér: Kozel.

Č. Budějovice: Křížek - P. Novák, Lengyel, Podstavek, Hanzlík - Klesa (59. Vošahlík), Brunclík (55. Benát), Kladrubský (73. Linhart), Herzán, Hora - Michal Škoda. Trenér: Urban.

Luboš Kozel (trenér Dukly): "Naším cílem bylo dnešní utkání bezpodmínečně zvládnout vítězně. Nám se podařilo z prvního rohu vstřelit branku a tím byla taktika soupeře trošku narušená. I tak v první půli hráli pořád zezadu, my spíš drželi míč a do šancí se tolik nedostávali, i když jsme byli aktivnějším a lepším týmem. Podařil se nám dnes i vstup do druhého poločasu, kdy jsme měli dvě tři gólové šance, bohužel jsme je neproměnili. Néstor se naštěstí krásně trefil, ale pak přišla pasáž, kdy jsme si asi mysleli, že je hotovo. Soupeř začal být aktivní, prostřídal dva hráče a pomohl mu gól z rohového kopu. Tím se utkání zdramatizovalo, ale závěr jsme odehráli poměrně slušný a přidali třetí gól. Jsem rád, že jsme to zvládli a vstřelili tři branky, jsem rád i za výkon Néstora, který hrál poprvé od začátku po zranění."

Luboš Urban (trenér Č. Budějovic): "Dukla dobře vstoupila do utkání, naopak my jsme v úvodu působili špatným dojmem. Útočník domácích byl úplně volný, takže Dukla se lehko dostala do utkání. My sem jedeme s nějakým plánem a už v první minutě musíme hrát něco jiného. O poločase jsme věřili, že se můžeme dostat do zápasu. Když to bylo vyčkávání kdo s koho, tak se najednou Néstor nádherně uvolnil a trefil šibenici. My dáme kontaktní gól, vyšlo nám střídání a začali jsme hrát náš kombinační fotbal. Najednou jsme měli střed hřiště, ale pustili jsme se do závodu vápno - vápno, což samozřejmě Dukle vyhovuje. V závěru se nadechujeme, že budeme hrát vabank, ale banálně nakopnutý balon odhlavičkuje Pavel Novák přímo na střed obrany, kde je jenom domácí hráč, propálí to a zabije zápas. Fotbal je o chybách. Ty jsme dnes u prvního a třetího gólu udělali šílené a z toho důvodu Dukla zaslouženě vyhrála."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články