Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Rosický opět přerušil trénink, jeho návrat se oddálil

Londýn - Návrat kapitána české reprezentace a záložníka londýnského Arsenalu na fotbalové trávníky se zřejmě opět odkládá. Kvůli přetrvávajícím bolestem musel přerušit tréninkové dávky a nastoupit na opětovnou léčbu. Rekonvalescence jeho podkolenní šlachy se podle doktorů vyvíjí podle plánu, kvůli přetrvávající bolesti je však Rosického návrat v září definitivně vyloučen. Zároveň je velmi diskutabilní, zda záložník zasáhne do říjnových zápasů kvalifikace MS s Polskem a Slovinskem.

V květnu se Rosický podrobil zatím nejsložitější operaci a dosud se léčil ze zánětu podkolenní šlachy. Rosickému již nedělá problémy běh, bolest však cítí při pohybu do stran. "To trochu můj trénink zastavilo, a tak mám na pár dnů vysadit. Zcela ale nezahálím, mohu posilovat a dělat některé další věci, i když samozřejmě nejraději bych už trénoval s mužstvem," uvedl za pár dní osmadvacetiletý fotbalista. Lékaři vyslovují naději, že pokud bolest brzy odezní, může se Rosický vrátit do plného tréninkového procesu za tři týdny.

Problémy s podkolenní šlachou si přivodil po ostrém zákroku protihráče v polovině ledna. Za pár dnů nastoupil ještě na pár minut proti Newcastlu, ale potíže se vrátily. Několikaměsíční léčba nezabrala, a tak se podrobil operaci bolestivého místa, která prý není příliš obvyklá. I proto byly odhady Rosického návratu značně neurčité.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články