Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Olomouc v souboji o první místo porazila Táborsko a posunula se do čela

Tábor – Výbornou formu z posledních týdnů znovu potvrdili fotbalisté Olomouce, kteří v dohrávce 10. kola zvítězili na hřišti Táborska a poprvé v sezoně se ujali vedení v tabulce druhé ligy. Exligový celek má na druhý Varnsdorf náskok jednoho bodu. Třetí je s odstupem dalšího bodu právě Táborsko. To prohrálo poprvé v sezoně, naopak Sigma zvítězila posedmé za sebou.

Slavící fotbalisté Sigmy Olomouc
zdroj: isifa/MAFRA/ autor: Tomáš Frait

Hanákům k výhře hodně pomohla už 2. minuta, kdy se prosadil Vepřek a poslal hosty do vedení. Sigma nadále potvrzovala dobrou formu, ale Vašíček ani Plšek v koncovce neuspěli. Domácí se snažili o vyrovnání, ale většina nebezpečných akcí končila nedotažená nebo střelou mimo branku.

Navíc v 53. minutě zvýšil Zahradníček a zdálo se, že Olomouc bude mít tři body jisté. Jenže krátce nato snížil Musiol, který si naběhl za obranu a střelou pod břevno nedal brankáři Reichlovi šanci.

V 71. minutě navíc po závaru před brankou Sigmy skončil míč na tyči. Konstrukci branky ale na druhé straně trefil i Zahradníček. Další gól tak už nepadl a Sigma získala velmi důležité tři body v boji o návrat do nejvyšší soutěže.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Táborsko - Sigma Olomouc

Táborsko - Sigma Olomouc 1:2 (0:1)

Branky: 58. Musiol - 2. Vepřek, 53. Zahradníček. Rozhodčí: Orel - Jiřík, Vaňkát. ŽK: Džafič (Táborsko). Diváci: 2 711.

Táborsko: Toma - Sladký, Hric, Ciferský, Divíšek - Presl (73. Tusjak), Šiml (46. Traore), Javorek, Nešický, Džafič - Musiol (72. Strnad). Trenér: Frňka.

Olomouc: Reichl - Hála, Rajnoch, Šindelář, Vepřek - Zahradníček, Houska, Cana, Plšek (58. Ordoš), Navrátil (72. Falta) - Vašíček (80. Habusta). Trenér: Kalvoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články