Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Remízu s Chelsea vystřelil United v nastavení van Persie, Citizens ztratili

Manchester – Ostře sledovaný zápas mezi Manchesterem United a Chelsea vítěze nenašel. Hosté sice dlouho vedli díky Drogbovi, ale na konečných 1:1 srovnal v nastaveném čase van Persie. Blues se i přes ztrátu udrželi v čele, kde mají na druhý Southampton, který vyhrál nad Stoke 1:0, náskok čtyř bodů. Odstup dalších dvou bodů má Manchester City, který nečekaně prohrál s West Hamem 1:2. 

Hráči Manchesteru United slaví vyrovnaní v utkání s Chelsea
zdroj: ČTK/EMPICS autor: Mike Egerton

Na straně Manchesteru nenastoupili v útoku suspendovaný Wayne Rooney ani Falcao, Chelsea se zase musela obejít bez nedoléčeného Diega Costy. Ke 350. duelu v dresu "Blues" tak naskočil Didier Drogba. Petr Čech podle očekávání zůstal pouze mezi náhradníky.

A právě reprezentant Pobřeží slonoviny otevřel v 53. minutě skóre, když si naskočil na Fábregasův rohový kop a hlavou překonal gólmana De Geu. Drogba se trefil v Premier League poprvé od března 2012, Fábregas si připsal již osmou asistenci v sezoně.

Ve čtvrté minutě nastavení byl po druhé žluté kartě vyloučen obránce hostů Ivanovič. Chvíli nato rozehráli United rohový kop, Fellainiho hlavičku gólman Courtois sice vyrazil, z dorážky se však prosadil nizozemský reprezentant van Persie a svým třetím gólem v sezoně rozhodl o zisku cenného bodu pro svůj tým.

Hráči West Hamu se radují z gólu v síti Manchesteru City
zdroj: ČTK/PA autor: Jonathan Brady

"Kdybych řekl to, co mi leží na srdci, dostal bych se do problémů," uvedl rozhořčený kouč Chelsea José Mourinho. Svůj tým za výkon ale pochválil. "Odehráli jsme fantastický zápas. Není jednoduché hrát proti Manchesteru, který je velmi kompaktní v obraně."

Louis Van Gaal na druhé straně s chválou šetřil. "Stále stejná písnička. Vypracovali jsme si mnoho šancí, ale nedotáhli jsme je. Mohli jsme vyhrát, ale tohle říkám téměř po každém zápase," konstatoval.

"Kladivářům" se podařilo uhlídat argentinského kanonýra Sergia Agüera, který skóroval v pěti předchozích zápasech svého týmu a před týdnem nastřílel čtyři branky Tottenhamu. West Ham poslal do vedení Morgan Amalfitano, když ve 21. minutě zblízka snadno uklidil do sítě přihrávku Ennera Valencii.

Druhou branku domácích přidal Diafra Sakho a stal se prvním hráčem West Hamu, kterému se podařilo dát gól v šesti startech v Premier League po sobě. Jeho trefu potvrdil systém na hlídání brankové čáry. Hned z protiútoku snížil David Silva, další gól však už obhájce titulu nepřidal. West Ham zažívá nejlepší vstup do sezony za 15 let, vyhrál potřetí za sebou a je čtvrtý.

Arsenal se konečně dočkal výhry

Arsenal ukončil sérii tří bodových ztrát vítězstvím 2:0 nad Sunderlandem. O první branku zápasu se postaral ve 30. minutě Alexis Sánchez, který obral nedaleko poloviny hřiště o míč stopera Wese Browna a úspěšně zakončil samostatný únik.

Záložník londýnského týmu Tomáš Rosický se dostal na hřiště až v poslední minutě, byl tak na trávníku při druhém Sánchezově zásahu po chybě brankáře Vita Mannoneho. Jeho tým se díky lepšímu skóre posunul na páté místo před Liverpool, který jen bez branek remizoval doma s Hullem.

Fotbalisté Newcastlu otočili zápas  na půdě Tottenhamu a zvítězili 2:1. Obrat načal střídající Sammy Ameobi, který skóroval po šesti vteřinách na hřišti. Jeho tým poprvé v sezoně vyhrál venku.

Tottenham měl v prvním poločase herní převahu a do šaten šel s vedením 1:0, když se v 18. minutě trefil Emmanuel Adebayor. Kouči "Strak" Alanu Pardewovi se ale povedlo střídání. Do druhého dějství nasadil Ameobiho a ten po šesti vteřinách vyrovnal. Dvaadvacetiletý útočník vstřelil svůj první gól v Premier League, stejně jako Ayoze Pérez, jenž v 58. minutě rozhodl o vítězství Newcastlu po přesném Cabellově centru.

Anglická fotbalová liga - 9. kolo:

West Ham United - Manchester City 2:1 (21 Amalfitano, 75. Sakho - 77. Silva), Liverpool - Hull 0:0, Southampton - Stoke 1:0 (33. Mané), Sunderland - Arsenal 0:2 (30. a 90.+2 Sánchez), West Bromwich - Crystal Palace 2:2 (51. Anichebe, 90.+3 Berahino z pen. - 16. Hangeland, 45.+1 Jedinak z pen.), Swansea - Leicester 2:0 (34. a 57. Bony), Burnley - Everton 1:3 (20. Ings - 4. a 85. Eto'o, 29. Lukaku), Tottenham - Newcastle 1:2 (18. Adebayor - 46. Ameobi, 58. Pérez), Manchester United - Chelsea 1:1 (90.+4 Van Persie - 53. Drogba)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články