Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lafata po řádění fanoušků: Když jsem to viděl, ani jsem neměl chuť dohrávat

Bratislava – Opět ukázal, že mu to v posledních týdnech pálí. David Lafata jednou brankou pomohl k výhře Sparty nad Slovanem Bratislava 3:0. Pro kapitána Pražanů mělo však vítězství hořkou pachuť, jelikož po řádění fanoušků byl zápas přerušen a málem ukončen. Sám Lafata však přiznal, že se tohoto scénáře nebál, ale na hřiště se mu i tak již vracet nechtělo.

Nepokoje během utkání Slovan Bratislava - Sparta Praha
zdroj: ČTK/ap autor: KOLLER JAN

"Strach jsme neměli, přeci jen jsme byli daleko," řekl Lafata, který se na výhře 3:0 podílel jednou brankou. "Ale když člověk vidí, že na tribuně sedí děti a oni se tam kolem nich ženou s tyčema... Ani jsme neměli chuť to dohrávat," řekl viditelně skleslý český reprezentant.

Kvůli výtržníkům byl zápas přerušen v 41. minutě, když prolomili dvě bariéry a pronikli mezi domácí příznivce, kteří před nimi dokonce utekli na atletickou dráhu vedle hrací plochy. "Je to smutný, tohle nepatří na žádný fotbal a hlava mi nebere, že se to stalo v Evropské lize," uvedl Lafata.

Podle Lafaty pořadatelé na stadionu Pasienky, který původně nesplňoval podmínky UEFA, ale nakonec dostal výjimku, podobný incident očekávali. "Počítali s tím dopředu, tak jsme dostali instrukce," smutně se usmál Lafata. "Všechno sice řešil rozhodčí s delegáty, já u toho nebyl, ale myslel jsem si, že se to dohraje. Navíc prý hrozila kontumace v neprospěch Sparty," uvedl.

Přestože za přerušení zápasu mohli sparťanští chuligáni, hráči Sparty jim po zápase šli poděkovat. "Ptali jsme se trenéra, jestli za nimi máme jít, a řekl, ať jen zatleskáme z dálky," prozradil Lafata. "Já bych to udělal stejně. Všichni nejsou špatní, ale je to kolektivní sport, a když jeden udělá chybu, tak to taky zkazí všem ostatním," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články