Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Baník chce mít po čtvrtku naději do odvety

Ostrava - Uhrát výsledek, který dá před odvetou reálnou šanci na postup. S takovým předsevzetím se po třech letech na scénu evropských pohárů vracejí fotbalisté Baníku Ostrava, kteří ve čtvrtek v úvodním utkání 1. kola Poháru UEFA doma rozehrají partii se Spartakem Moskva.

Zvučný protivník prochází těžkým obdobím a po debaklu v předkole Ligy mistrů už je nanejvýš pravděpodobné, že nezíská ani titul v ruské lize. Klub proto čtyři dny před zápasem na Bazalech oficiálně inauguroval dánského kouče Michaela Laudrupa, který má vzkřísit slávu Spartaku po odvolaném Stanislavu Čerčesovovi.

"Nejbližší cíl je jasný. Postoupit přes Baník a v Poháru UEFA se dostat co nejdále. Ale doufám, že s mužstvem navíc budeme hrát i líbivý fotbal. Ofenziva mi vždycky byla vlastní," předeslal bývalý výtečný fotbalista, který v loňské edici Poháru UEFA dokráčel se španělským Getafe až do čtvrtfinále, kde smolně dvěma góly v nastavení vypadl s Bayernem Mnichov.

Ani Baník není v psychické pohodě

I Baník má už měsíc po ostrém začátku sezony plnou hlavu starostí. Posílenému kádru se nedaří v lize a po dvou prohrách se Slavií a Teplicemi zapadl do průměru tabulky. Kouč Karel Večeřa bere konfrontaci se Spartakem jako impulz. "Je to silný a kvalitní soupeř, ale právě to by nás mohlo vybičovat a mohli bychom udělat krok ke zlepšení. Jsem si jist, že nám v tom pomůžou diváci," řekl Večeřa, který se s hrou ruského celku seznámil až v tomto týdnu z videokazet.

Kvantum poznatků však přímo z inspekční cesty v ruské metropoli přivezl jeho asistent Karel Kula. A varoval především před hbitými hráči na krajích zálohy. "Bystrov a Sajenko jsou opravdu velmi nebezpeční," upozornil Kula na kvality dvou ruských reprezentantů.

Proti Baníku nastoupí Kováč a možná i Jiránek

Na trávník se v Ostravě bezpochyby dostane i český legionář Radoslav Kováč a podle posledních informací možná také Martin Jiránek, jenž si příliš důvěry provizorního lodivoda Leďjakova neužil.

Zápas začne v 18:45 a přímým přenosem ho vysílá ČT4. Jako hlavní rozhodčí utkání povede Makedonec Aleksandar Stavrev s asistenty Marjanem Kirovským a Ljubomirem Krstevským.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články