Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

OBRAZEM: Dron rozpoutal šarvátku. Duel Srbska s Albánií se nedohrál

Bělehrad – Odvěká nevraživost mezi Albánií a Srbskem vyplula na povrch i během kvalifikačního zápasu na ME 2016. Rozhodčí Martin Atkinson musel před koncem prvního poločasu utkání kvůli šarvátkám mezi hráči, funkcionáři i fanoušky přerušit a po zhruba třicetiminutové pauze následně ukončit.

Rozbuškou nepokojů se stala ve 42. minutě přelétající malá dálkově řízená helikoptéra, která těsně nad hrací plochou nesla vlajku Velké Albánie. Zachytil ji srbský fotbalista Stefan Mitrovič, do něhož se vzápětí pustili albánští hráči. V nastalém chaosu se na trávníku ocitli i zástupci obou laviček.

Situace byla napjatá i v hledišti. Na hřiště musela nastoupit zásahová policejní jednotka, protože na trávník vběhla i zhruba dvacítka fanoušků. Fotbalisté se stáhli do tunelu k šatnám, zatímco z tribun začaly létat světlice. Po půlhodinovém čekání se anglický sudí Martin Atkinson rozhodl do té doby bezbrankový zápas ukončit.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Srbsko - Albánie se po incidentu s vlajkou nedohrálo

"Okolnosti byly takové, že zápas nemohl pokračovat," řekl delegát UEFA Harry Been. "Nemohu nyní komentovat, kdo za to nese vinu. Spolu s kolegy (rozhodčím a bezpečnostním poradcem) vypracujeme zprávu pro UEFA a ta rozhodne, co bude dál," doplnil.

Zápas už předem provázala přísná bezpečnostní opatření vzhledem k napětí mezi oběma zeměmi kvůli Kosovu. Bývalá srbská provincie, jejíž obyvatelstvo tvoří převážně kosovští Albánci, vyhlásila v roce 2008 nezávislost. Srbsko ovšem tento krok nikdy neuznalo. Nyní se bude závěrečným zúčtováním zabývat UEFA.

Zdroj
ČT sport, Daily Mail

Hlavní zprávy

Nejčtenější články