Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Žižkov poprvé v sezoně doma padl, vítězství posunulo do čela Varnsdorf

Praha – V čele tabulky druhé ligy je po neúplném desátém kole Varnsdorf.  Severočechům k tomu pomohlo vítězství 3:1 nad Karvinou a na prvním místě má náskok jednoho bodu před čtveřicí soupeřů, Sokolovem, Vlašimí, Táborskem, které má ještě utkání k dobru, a Žižkovem, jenž prohrál se Znojmem 0:2 a přišel o domácí neporazitelnost.

Znojmo v Praze začalo výborně a v šesté minutě šlo do vedení díky Helískově povedené ráně do horního růžku. Viktoria v prvním poločase sahala po vyrovnání, ale Podrazký trefil z přímého kopu tyč a Voltr hlavou dvakrát minul.

Žižkov měl i po změně stran řadu možností, ale Bazal s Markem neuspěli a Voltr po rohu napálil podruhé v zápase tyč. Definitivní rozhodnutí tak přišlo v 79. minutě, kdy tvrdou ranou přidal druhý zásah Znojma Žondra.

Karviná sice ve Varnsdorfu vedla už od 9. minuty po zásahu Urgely, ale druhá půle patřila domácím. Mezi 48. a 62. minutou otočili skóre Janoušek s Breitem. Varnsdorf pak přečkal snahu soupeře o vyrovnání a v poslední minutě Janoušek svým druhým gólem potvrdil třetí výhru po sobě. Severočeský tým vede tabulku o bod před Táborskem, které má utkání k dobru.

Opava vyhrála na hřišti předposledního Kolína 1:0 a utnula šňůru šesti zápasů bez vítězství. Slezané se v druhé lize dočkali tří bodů poprvé od poloviny srpna. Opavský triumf zařídil jedinou brankou ve 42. minutě Machálek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih FNL: Žižkov - Znojmo

Fotbalisté Sokolova i Vlašimi vyhráli a dotáhli se na čelo

Nový trenér Mostu Němec Wolfgang Jerat se zaměřil zejména na zlepšení defenzivy a jeho svěřenci při koučově premiéře poprvé v sezoně neinkasovali. V závěru navíc měli dobré šance na ukončení série šesti zápasů v řadě bez vítězství, ale Mlika ani Olejník neuspěli.

Také v Sokolově fanoušci dlouho čekali na gól, ale rozhodně se nenudili. Šance totiž měly oba celky, jenže domácí Vaněček po sólu trefil jen tyč, na druhé straně Pribula orazítkoval břevno. Sokolov zahodil i další šance, až v 67. minutě poslal do vápna centr Blažek a frýdecký stoper Žídek si smolně srazil míč do vlastní branky. Výhru mohl ještě pojistit nejlepší střelec Sokolova Červenka, ale lob poslal těsně vedle.

Vlašim doma vedla nad Třincem po gólu Jakubova, ale v 54. minutě Velner srovnal. Už za dvě minuty vrátil domácím vedení Janda. Třinec měl další šanci na srovnání, Málek však pálil mimo. Definitivně rozhodl o výhře Vlašimi Barák. Hosté už v nastavení jen snížili. Třinec už pět utkání čeká na vítězství.

Na dně tabulky zůstává Ústí nad Labem, které prohrálo 1:2 ve Zlíně. První dvě velké šance však měli hosté, jenže do vedení šel Zlín po gólu Malého. Vraštil brzy srovnal, ale pak už zápas ovládli domácí. Pazdera střelou z dálky zajistil výhru, kterou ještě mohl potvrdit Železník, ale z penalty nepřekonal brankáře Zachardu a v nastavení trefil jen konstrukci branky.

Výsledky druhé ligy:

Sokolov - Frýdek-Místek 1:0 (0:0)

Branka: 67. vlastní Žídek. Rozhodčí: Berka - Blažej, Černý. ŽK: Dvořák I., Šamánek - Literák, Talián. Diváci: 918.

Vlašim - Třinec 3:2 (1:0)

Branky: 19. Jakubov, 56. Janda, 83. Barák - 54. Velner, 90. Gomola. Rozhodčí: Houdek - Štěrba, Kožár. ŽK: Janda - Matoušek. Diváci: 546.

Pardubice - Most 0:0

Rozhodčí: Pechanec - Hrabovský, Kotík. ŽK: Kudrna - Wermke. Diváci: 619.

Vlašim - Třinec 3:2 (1:0)

Branky: 19. Jakubov, 56. Janda, 83. Barák - 54. Velner, 90. Gomola. Rozhodčí: Houdek - Štěrba, Kožár. ŽK: Janda - Matoušek. Diváci: 546.

Zlín - Ústí nad Labem 2:1 (1:0)

Branky: 24. Malý, 56. Pazdera - 31. Vraštil. Rozhodčí: Nenadál - Arnošt, Machálek. ŽK: Pazdera, Železník, Holík - Vraštil, Leibl, Krátký. Diváci: 1602.

Žižkov - Znojmo 0:2 (0:1)

Branky: 6. Helísek, 79. Žondra. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Kubr. ŽK: Kovačič, Hříbek, Jonov (všichni Znojmo). Diváci: 1961.

Kolín - Opava 0:1 (0:1)

Branka: 42. Machálek. Rozhodčí: Marek - Caletka, Ratajová. ŽK: Svátek (Kolín). Diváci: 460.

Varnsdorf - Karviná 3:1 (0:1)

Branky: 48. a 90. Janoušek, 62. Breite - 9. Urgela. Rozhodčí: Hrubeš - Fišer, Kotalík. ŽK: Martan, Durdevič - Urgela. Diváci: 1151.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články