Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Listina českých mezinárodních rozhodčích zůstává téměř beze změn

Praha - Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR schválil mezinárodní listinu rozhodčích, která oproti té minulé doznala minimálních změn. Přibyli jen asistenti Tomáš Mokrusch a Radek Kotík. Mezi hlavními sudími k žádným změnám nedošlo, ačkoli někteří z nich se v této sezoně dopustili v lize hrubých chyb.

Sudí Pavel Královec
zdroj: ČTK autor: Vlastimil Vacek

"Listina je vytvářena komisí rozhodčích a přihlíží se i k hodnocení z UEFA," řekl mluvčí FAČR Ondřej Lípa. "Máme rozhodčí v různých výkonnostních koších a podle mých informací mají dobré mezinárodní hodnocení. Po delší době máme rozhodčího Pavla Královce v Lize mistrů. Nemůžeme proto sudí hned za každou chybu vyřazovat z listiny, ale musíme je hodnotit z dlouhodobého hlediska," uvedl předseda FAČR Miroslav Pelta.

Platil má pomoci s přípravou bezpečnostních opatření

Bezpečnostním ředitelem pro profesionální soutěže se stal Miroslav Platil, který bude pomáhat bezpečnostnímu manažerovi Martinu Syneckému. Bývalý policista se vrací k agendě, kterou měl na starosti před svým odchodem do Slavie v roce 2010.

Platil již pracuje na nových bezpečnostních opatřeních a na úkolech, které dostal od expertní skupiny. "Bude vypsané výběrové řízení na dodavatele techniky. Stále vedeme jednání o ochraně osobních údajů, abychom pak nenarazili na legislativní problém," popsal Pelta aktuální dění kolem bezpečnostních opatření na stadionech.

Díky současné komunikaci s tureckou federací před pátečním kvalifikačním zápasem se FAČR dozvěděla, že Turecko momentálně rovněž řeší identifikaci fanoušků na stadionech. "V Turecku zavedli identifikační karty a došlo k tomu, že jim rapidně klesla návštěvnost. Je však vidět, že se tento problém neřeší jen u nás, ale že je to celoevropská záležitost, kterou je třeba vyřešit, i když je negativně přijímána fanoušky," uvedl Lípa.

Mezinárodní listina rozhodčích FAČR:

Hlavní rozhodčí: Pavel Královec, Libor Kovařík, Miroslav Zelinka, Radek Příhoda, Petr Ardeleánu, Zbyněk Proske, Jana Adamková, Olga Zadinová, Eliška Kramlová.

Asistenti: Martin Wilczek, Jiří Moláček, Kryštof Mencl, Ondřej Pelikán, Jan Paták, Ivo Nádvorník, Petr Blažej, Tomáš Mokrusch, Radek Kotík, Lucie Ratajová, Adriana Trešlová, Gabriela Hanáková, Petra Simmerová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články