Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Moje představa je čtyři a více bodů, říká Pelta před Tureckem a Kazachstánem

Praha – Česká fotbalová reprezentace má před sebou důležitý venkovní "dvojzápas". Ve čtyřech dnech ji v rámci kvalifikace na Euro 2016 čekají střetnutí v Turecku a Kazachstánu. Češi se mohou odrazit od lehké euforie po domácí výhře nad Nizozemskem a úměrně tomu vypadají předzápasové cíle. Předseda Fotbalové asociace Miroslav Pelta by byl spokojen se čtyřmi a více body, které by zajistily reprezentaci velice solidní podzimní pozici.

K úspěchu by mohlo napomoci snad znovuobjevené sebevědomí po výhře nad Nizozemci. "Navštívil jsem tým na reprezentačním srazu a vítězství s Nizozemskem náladu u hráčů a vedení mužstva pozvedlo. Pokusíme se přivézt co nejvíce bodů z hřišť soupeřů, abychom měli základ pro budoucí zápasy. Moje představa je přivézt čtyři a více bodů," představuje si Pelta.

Avšak zejména v Turecku nebude bodový zisk vůbec jednoduchým cílem. Domácí reprezentaci požene tradiční bouřlivá kulisa. "Vždy když jsem byl v Turecku na klubových zápasech, byly stadiony do posledního místa zaplněné. Což bude i tentokrát, navíc ve spojení s horkokrevnými místními fanoušky."

Turecko pod tlakem

České reprezentaci by však měl nahrávat poslední výsledek jejich prvního soupeře, který zcela nečekaně neuhrál na Islandu ani bod. "Turci prohráli venkovní zápas 0:3, budou pod tlakem domácích fanoušků, musí útočit. Doufám, že utkání takticky zvládneme. Samozřejmě bodovat proti Turecku není jednoduché pro žádný z týmů Evropy," říká Pelta.

Lehkým problémem je, že klíčoví čeští fotbalisté nenastupují v zahraničních ligách pravidelně. "Musíme s tím pracovat jako s faktem. Není se na co vymlouvat. Jsem rád, že Petr Čech naposledy naskočil a utkání zvládl, Tomáš Rosický hrál alespoň pár minut, ale většina hráčů z domácí ligy podává dobré výkony. Začínají se prosazovat i hráči v zahraničí," je Pelta tradičně optimistický.

FAČR má přes 300 tisíc členů, asociace cílí na mladé hráče

Členská základna fotbalové asociace se neustále rozrůstá a před necelým měsícem překonala magickou hranici 300 tisíc členů. Registrace jubilejního člena proběhla elektronicky. Devítiletého hráče žákovského týmu TJ Jiskra Tanvald Hynka Erlebacha zaregistrovali do Fotbalové asociace České republiky jeho rodiče. "Dnes je boj o každého mladého sportovce. Rok od roku nám počty klesaly," říká k situaci Pelta. Příchodu mladých fotbalistů má pomoci akce "Můj první gól". Každý nový fotbalista ročníku 2007 dostane dárkové balení se sportovní taškou, míčem a dalšími věcmi. FAČR díky akci doufá v další nárůst členů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články