Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ronaldo dal další hattrick, Barceloně výhru zajistili Messi a Neymar

Madrid – Real Madrid zvítězil nad Bilbaem 5:0 a poskočil v tabulce na čtvrté místo před Atlético Madrid. Fotbalisté Barcelony ani v sedmém zápase v nové sezoně nepoznali, co to znamená inkasovat branku. Claudio Bravo díky tomu vytvořil nový rekord soutěže v neprůstřelnosti. Dosavadní maximum z úvodu ročníku 1977/78 jiného barcelonského brankáře Pedra Marii Artola bylo 560 minut. Chilský brankář nyní rekord posunul už na 630 minut, poté co Katalánci porazili Vallecano na jeho hřišti 2:0. 

Brankář Barcelony Claudio Bravo
zdroj: ISIFA/EPA/ autor: JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Ronaldo otevřel skóre již ve druhé minutě, dvakrát se poté trefil ve druhé půli a zkompletoval třetí hattrick v posledních patnácti dnech. Svým 22. ligovým hattrickem navíc vyrovnal rekord Alfreda di Stéfana a Telma Zarry. 

Portugalský reprezentant je s třinácti trefami v čele tabulky střelců španělské ligy, ani v žádné jiné z hlavních evropských lig se nikdo nedokázal prosadit víckrát. Ronaldo drží se čtrnácti trefami prvenství i v počtu vstřelených gólů do branky Bilbaa.

Francouzský reprezentant Benzema si připsal v utkání dvě branky a v posledních šesti soutěžních duelech se podílel na sedmi gólech Realu; čtyřikrát se trefil sám a třikrát asistoval. Bilbao z posledních pěti zápasů získalo jediný bod a zůstalo na sestupovém osmnáctém místě. 

Barcelona suverénně proplouvá ligou

Chilský gólman musel rekord potvrdit výborným zákrokem proti střele Alberta Bueny v 9. minutě. Pak začal úřadovat hvězdný útok Barcelony a Lionel Messi s Neymarem v rozmezí jediné minuty zařídili oba góly.

"Toho rekordu jsem si vědom, protože se o tom všude mluví," řekl Bravo po utkání novinářům. "Samozřejmě z něj mám radost, i když pro mě jsou hlavní týmové výkony. Proto mám větší radost z výhry než z rekordu. Přeci jen to bylo proti nebezpečnému soupeři na malém hřišti, kde je těžké hrát naši hru," dodal.

Barcelona se skóre 19:0 vede tabulku o dva body před Valencií, která potvrdila velmi dobrý vstup do sezony a doma porazila 3:1 obhájce titulu Atlético Madrid. Připravila mu první ligovou prohru v sezoně. A to především díky raketovému nástupu, protože všechny tři góly dala už v úvodních 13 minutách. To se v tomto století ještě žádnému týmu španělské ligy nepovedlo. 

Atlético se mohlo vrátit do hry ještě do poločasu. Po snížení zahrávalo i pokutový kop, ale Siqueira neuspěl. Brankář Valencie Diego Alvés zneškodnil už patnáctou penaltu ze 31 pokutových kopů, kterým ve španělské lize čelil. Má tedy téměř padesátiprocentní úspěšnost. 

Sevilla se po výhře nad La Coruňou posunula na třetí místo

Atlético kvůli prohře v tabulce kleslo již na čtvrté místo. Na bronzové příčce ho vystřídala Sevilla, která porazila La Coruňu 4:1. Deportivo naopak počtvrté v řadě prohrál a je poslední.

Sevilla, která ve čtvrtek zaváhala v Evropské lize, protože pouze remizovala 2:2 v Rijece, se do vedení dostala ve 24. minutě; Stéphane M'Bia hlavou překonal gólmana Luxe po Deulofeuově rohovém kopu. La Coruňa ale chvíli poté dokázala vyrovnat, z přímého kopu se prosadil bosenský záložník Haris Medunjanin.

Pak už ale úřadovali domácí. Ještě do konce poločasu na 2:1 skóroval s pěti zásahy nejlepší střelec Sevilly Carlos Bacca, v druhé půli se trefili znovu M'Bia a Vitolo. V 68. minutě Lux fauloval v pokutovém území Baccu, jeho následnou penaltu ale zneškodnil.

Španělská fotbalová liga - 7. kolo:

Valencie - Atlético Madrid 3:1 (6. vlastní Miranda, 7. Gomes, 13. Otamendi - 29. Mandžukič), Vallecano - FC Barcelona 0:2 (35. Messi, 36. Neymar), Getafe - Córdoba 1:1 (88. Babá - 78. Ekeng), FC Sevilla - La Coruňa 4:1 (24. a 57. M'Bia, 39. Bacca, 63. Vitolo - 31. Medunjanin), Espaňol Barcelona - San Sebastian 2:0 (7. Lucas, 90.+2 Stuani), Real Madrid - Bilbao 5:0 (2., 55. a 88. Ronaldo, 41. a 69. Benzema)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy