Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nastavení rozhodlo. Baník si z oslabeného Slovácka odváží tři body

Uherské Hradiště – Poprvé v sezoně vstřelili víc než jednu branku a hned to znamenalo zisk tří bodů. Fotbalisté Ostravy zvítězili na hřišti Slovácka 2:1. O vítězství Baníku rozhodl v 90. minutě obránce Michal Frydrych, který využil přesilovku po vyloučení Tomáše Rady v 59. minutě. Ještě před tím v první půli poslal hosty do vedení Francis Narh a těsně před přestávkou vyrovnal Marek Havlík.  

Radost hráčů Baníku
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Trenér Slovácka Habanec po vysoké prohře v minulém kole v Teplicích pozměnil obranné řady, ale Baník přesto v úvodu utkání získal převahu. Domácí se dlouho nemohli dostat do tempa, nedařilo se jim založit kloudný protiútok a snaha o nakopávané míče na nejlepšího střelce ligy Doška končila na nepřesnostech.

"Na hru Slovácka jsme se dobře připravili. Věděli jsme, že doma spoléhá na aktivní hru a dává rychlé góly. Snažili jsme se soupeře napadat vytaženou obranou hned po ztrátě míče. Dařilo se nám jejich akce narušovat," řekl po utkání střelec vítězného gólu Frydrych.

Naopak Baník dostával obránce protivníka účinným napadáním často pod tlak a právě z chybného rozehrání stopera Tomáše Rady také padla vedoucí branka. Hbitý útočník Narh získal míč a křížnou střelou z hranici trestného území přehodil brankáře Heču.

Teprve po inkasovaném gólu se domácí fotbalisté rozehráli, zpřesnili souhru a získali územní převahu. Vyrovnat se jim podařilo až tři minuty před přestávkou, kdy střelu obránce Reinberka brankář Pavlenka jen vyrazil před Kaloudu a jeho dorážku srazil obránce Frydrych k Havlíkovi, který vrátil míč pohotově do sítě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slovácko - Baník Ostrava

Po změně stran si Slovácko udržovalo mírnou převahu, přes pozornou obranu Baníku se však k vážnější šanci nedostalo. Pak ale přišlo vyloučení domácího obránce Tomáše Rady po druhé žluté kartě, průběh hry se obrátil a Ostrava převzala iniciativu.

Baník začal častěji střílet, dlouho si ale nemohl poradit s brankářem Hečou, povedlo se mu to až v samotném závěru těsně před tím, než rozhodčí na pár minut přerušil zápas kvůli kouři z dýmovnice hozené z domácího kotle. Postaral se o to Frydrych, který do sítě dorazil střelu Azeveda.

"Když jsem viděl, že se Azevedo napřahuje levačkou, tak jsem si stoupl vedle obránce Slovácka k tyči, kde jsem očekával míč. Asi jsme šli za vítězstvím o něco více než náš soupeř. Ale rozhodně jsme neměli ani v přesilovce snadnou úlohu uhlídat hlavně Doška. Mohl k němu kdykoliv propadnout míč a odrazit se do sítě," tvrdil Frydrych.

Slovácko tak po čtyřech domácích vítězstvích nebodovalo. Naopak Baník v Uherském Hradišti vyhrál po pěti letech a na pátém místě ho dělí tři body od vedoucí dvojice Plzeň, Jablonec. "Už podruhé se nám podařilo rozhodnout utkání v samém závěru zápasu. Není to jen o štěstí, ale také o poctivé práci a odhodlání. Jsem rád, že jsme v bouřlivém prostředí plném emocí zápas zvládli," radoval se ostravský kouč Bernady.

1. FC Slovácko - Baník Ostrava 1:2 (1:1)

Branky: 42. Havlík - 19. Narh, 90. Frydrych. Rozhodčí: Proske - J. Paták, Vysloužil. ŽK: T. Rada, Diviš, Reinberk. ČK: 59. T. Rada. Diváci: 5658.

Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Břečka, Reinberk (82. Šimko) - Šumulikoski - Diviš, Havlík, Kalouda (61. Košút), Kerbr (90. Dočekal) - Došek. Trenér: Habanec.

Ostrava: Pavlenka - Frydrych, Baránek, Stronati, Holzer - Greguš, Mensah (75. Šašinka) - Kukec, Lindpere (90. Kaša), Štěpán (58. De Azevedo) - Narh. Trenér: Svědík.

Svatopluk Habanec (Slovácko): "Baník na nás byl dobře nachystaný. Byl důraznější ve středu hřiště a častěji se dostával do šancí. Vysoký presink Baníku nám dělal problém. Neodehráli jsme dobré utkání, které ovlivnila velká chyba Tomáše Rady a jeho chování. Po inkasované brance jsme se dostali do tlaku a vyrovnali. Doufali jsme, že ve druhém poločase nastane změna. Bohužel jsme po nedotažených akcích branku nedali. Vyloučením jsme si podepsali ortel. Jsem zklamán pojetím zápasu, tři body jsme si nezasloužili. Měli jsme se opřít o Libora Doška, ale bohužel mnoho centrovaných míčů po pravé straně bylo nepřesných, což se odrazilo v tom, že jsme měli málo šancí."

Tomáš Bernady (Ostrava): "Utkání jsme dobře začali. Dostatečně důsledně jsme napadali soupeře a narušovali jeho rozehrávku. Dokázali jsme eliminovat silnou zbraň Slovácka, kterou je nátlaková kombinační hra. Po vstřeleném gólu jsme měli ještě jednu slibnou příležitost, kterou jsme neproměnili. Před koncem poločasu jsme inkasovali gól za situace, kterou jsme mohli vyřešit lépe. Po vyloučení Rady jsme byli dostatečně trpěliví a čekali na příležitost, abychom mohli zápas rozhodnout. Podařilo se to až v poslední minutě. Úspěch je hodně cenný. Na Slovácku se nevyhrává snadno."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články