Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň bude proti Teplicím hájit těsné vedení v tabulce

Praha - Nedělní menu 10. kola Synot ligy obsahuje dva opravdu chutné chody. Tím odpoledním je souboj Sparty s Libercem (od 15:30), na který naváže večerní bonbónek v podobě televizního duelu mezi Plzní a Teplicemi. Západočeši vedou prvoligové pořadí o bod před Spartou. Jejich klání s Teplicemi sledujte od 20:20 v přímém přenosu na ČT sport a v textové on-line reportáži na našem webu. Předzápasový program Studia fotbal startuje od 20:00.

Plzeňští mají v nejbližších týdnech těžký los, po Teplicích je totiž čeká Mladá Boleslav, Slovácko a Sparta. "Zápasy s papírově silnějšími soupeři jsou kolikrát stravitelnější, protože
chtějí hrát fotbal. Dobývání obrany nesvědčí ani Barceloně," řekl kouč Viktorie Miroslav Koubek.
 
"Teplice jsou dobrý soupeř. Jsou silnější dopředu než dozadu, určitě disponují jednou z nejlepších ofenziv v lize. Mají trošku jinou typologii hráčů, než jsme u nás zvyklí," doplnil Koubek, který může nasadit novou ofenzivní posilu Jana Holendu.

Čtvrté Teplice myslí na první venkovní ligovou výhru, přestože v Plzni prohrály poslední čtyři zápasy. "Budeme muset hrát pozorně v obraně a hlavně proměnit šance, které si vytvoříme. To se nám v poslední době daří a dvakrát za sebou jsme dali čtyři góly, takže jsem na naši konfrontaci s Plzní moc zvědavý," uvedl kouč Zdeněk Ščasný.

- Plzeň doma s Teplicemi v lize 6x za sebou neprohrála a 4x za sebou zvítězila- Plzeň prohrála v lize jediný z posledních 20 duelů - Plzeň vyhrála všechny 4 domácí duely této ligové sezony, celkem doma v nejvyšší soutěži neprohrála už 19x za sebou - Teplice z posledních 14 ligových zápasů venku vyhrály jediný

Liberec by rád na Letné navázal na výkon proti Mladé Boleslavi
 
Sparťané nepodceňují Liberec jen kvůli tomu, že z předchozích devíti kol dosáhl jediného vítězství a v tabulce je až dvanáctý. "Byť na tom Liberec není bodově tak, jak by si představoval, bude to velmi kvalitní soupeř. Osobně jsem viděl Slovan hrát v Teplicích a něco podobného od nich očekávám tady na Letné," konstatoval kouč mistra Vítězslav Lavička.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Extra

"Po Bernu máme nějaké šrámy, ale věřím, že to zaléčíme tak rychle, že kdo hrál ve čtvrtek, bude moci hrát i proti Liberci. Hušbauer pokračuje dál v intenzivní léčbě a připravuje se individuálně," přidal bývalý trenér Slovanu.

Současný lodivod týmu zpod Ještědu věří, že se jeho svěřenci směrem k nedělnímu utkání odpíchnou především od svého posledního ligového vystoupení. "V minulém kole jsme hráli dobrý fotbal, ale získali jsme jen bod. Na výkon s Mladou Boleslaví chceme navázat. Pokud k tomu přidáme i efektivitu při zakončení, nebudeme odjíždět s prázdnou. Chceme odehrát dobré utkání a bodovat," poznamenal Samuel Slovák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články