Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Brno doma s favority umí, uhájí tam Plzeň první místo?

Praha - Ve stínu 282. derby se o víkendu odehraje dalších šest zápasů 9. kola Synot ligy. V jednom z nich bude vedoucí Plzeň hájit první místo v Brně, kde v nejvyšší soutěži devět let neprohrála. V nedělním duelu dojde na souboj dvou týmů vyřazených v letním 3. předkole Evropské ligy Liberce a Mladé Boleslavi. Toto utkání můžete sledovat v přímém přenosu na ČT sport od 17:15. Náš web nabídne podrobnou on-line reportáž.

15:00 Brno - Plzeň 

Plzeň chce vylepšit bilanci venku, kde v této ligové sezoně vyhrála jen jediný ze čtyř zápasů. I když v Brně naposledy podlehla v roce 2005, trenér Miroslav Koubek nečeká lehké utkání. "Brno je poněkud specifický soupeř, který hraje trochu odlišným stylem než ostatní celky. Má kvalitu, vyhrálo na Slavii a s Libercem. V domácím prostředí je úspěšné, což dokazuje i výsledková bilance," podotkl Koubek.

Brňané totiž doma naposledy prohráli ligový zápas vloni v listopadu právě s Plzní. "Zápasy s Plzní a Spartou jsou pro ostatní mužstva poměrně specifické, uspět se dá jen poctivou a zodpovědnou prací. Čeká nás zatím nejnáročnější test v sezoně," řekl trenér Brna Václav Kotal, který dělal ve Viktorii v roce 2008 asistenta.

14:00 Č. Budějovice - Příbram 

Souboji Českých Budějovic s Příbramí dodávají náboj události z posledního vzájemného duelu v lize z předminulé sezony. Dynamo prohrálo ze sporné penalty 0:1 a sudí Drahoslav Drábek byl poté vyřazen z profesionálních soutěží. Šéf Jihočechů Karel Poborský tehdy prohlásil, že někdo zkusil uplatit jeho hráče. Obžalován je příbramský manažer Roman Rogoz, který dříve působil v Dynamu, kauza ale zatím neskončila.

Českobudějovičtí touží po odplatě. "Cítím tu napjatou atmosféru. Na druhou stranu spousta hráčů tu tehdy nebyla, já taky ne. Tenkrát jsem na to koukal jako cizí trenér a byl jsem překvapený, co rozhodčí zapískal. Zavařil si sám a doplatil na to. My se ale od toho musíme oprostit, tohle nás nesmí rozhodit," řekl českobudějovický trenér Luboš Urban.

15:00 Hradec Králové - Jablonec, Dukla - Jihlava, Ostrava - Bohemians 1905

Čtvrtý Jablonec zkusí na půdě dalšího nováčka v Hradci Králové odčinit domácí remízu 0:0 s Českými Budějovicemi.

Neděle 17:30 ČT sport, Liberec - Mladá Boleslav

Další předsezonní aspiranti na pohárové příčky, Liberec a Mladá Boleslav, pak uzavřou kolo jediným nedělním soubojem. Hlavně Slovan potřebuje zabrat, protože naplno bodoval jen v jednom z osmi kol. K dispozici už bude uzdravený kanonýr Šural.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články