Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Real i Barcelona střílely, Atlético uhrálo s Celtou jen remízu

La Coruňa 8:2 zvítězili fotbalisté Realu Madrid v La Coruni a zařadili se mezi dosavadní držitele rekordu v počtu vstřelených branek na venkovním hřišti. Hattrickem se předvedl Cristiano Ronaldo, po dvou brankách přidali i Gareth Bale a Javier Hernández. Druhý z madridských rivalů Atlético naproti tomu jen remizoval s Celtou Vigo 2:2. Barcelona deklasovala poslední Levante na jeho hřišti 5:0 a dál vede bez ztráty bodu a inkasované branky tabulku.

Real nevstoupil do nové sezony povedeným způsobem, za první tři kola získal jen tři body za výhru nad Cordobou (2:0). Na hřišti Deportiva byl ale "Bílý balet" od prvních minut aktivnějším týmem a ve 29. minutě se dostal do vedení: Arbeloa přesným centrem našel Ronalda a portugalský reprezentant hlavou překonal gólmana Luxe. O sedm minut později na Ronalda navázal James Rodríguez, kolumbijská posila z Monaka využila Benzemovu přihrávku a vyslala nechytatelnou střelu. Před odchodem do šaten pak zvýšil na 3:0 znovu Ronaldo.

V 51. minutě zahrál Ramos ve vápně rukou a Haris Medunjanin z penalty snížil. Pak ale začal úřadovat znovu Real; nejprve si dva zásahy po přihrávkách Marcela a Isca připsal velšský reprezentant Bale, v 78. minutě Ronaldo zkompletoval 27. hattrick v kariéře. Na 2:6 snížil Toché, ale střídající Javier Hernández, jenž do Realu přišel na hostování z Manchesteru United, se pak prosadil ze svých prvních dvou střel ve španělské lize. "Bílý balet" se tak v tomto týdnu trefil třináctkrát, v úterý porazil v Lize mistrů Basilej 5:1.

Mistrovské Atlético Madrid remizovalo s Celtou Vigo 2:2. Utkání začalo lépe pro hosty, když v 19. minutě Planasův centrovaný míč dostal do brány Pedro Pablo Hernández, přestože byl otočen zády k Moyově zařízení. Atlético, za které kvůli zranění nenastoupil útočník Mario Mandžukič, ale ještě do poločasu výsledek otočilo. Nejprve v 31. minutě Koke poslal centr z přímého kopu na Mirandu, jenž se trefil podruhé v sezoně. O deset minut později se domácí prosadili znovu po standardní situaci, Gabiho roh hlavou za brankáře Álvareze poslal Diego Godín.

V 53. minutě Miranda zfauloval Planase v pokutovém území a nařízenou penaltu bezpečně proměnil střídající útočník Celty Nolito. V závěru ohrozil Álvareze domácí záložník Tiago, gól ale nedal, oba týmy tak zůstávají ve španělské lize bez porážky.

Sevilla se zvedá v tabulce

Fotbalisté Sevilly zdolali Córdobu na jejím hřišti 3:1. Dvěma góly se na výhře hostů podílel Carlos Bacca, který se tak s čtyřmi zásahy posunul na druhé místo ligové střelecké statistiky. Kolumbijský útočník poslal svůj tým do vedení už v osmé minutě po přízemním centru Artura Vidala. Další branky pak padaly až v druhém poločase, kdy nejprve přesnou hlavičkou po přímém kopu navýšil vedení Sevilly Kamerunec Stéphane Mbia.

Na jeho trefu ještě dokázali domácí zásluhou snížení Borji Garcíi odpovědět, tři minuty před koncem ale Bacca z penalty potrestal faul, kterým ho chvíli předtím zastavil Aleksandar Pantič, a uzavřel tak skóre zápasu. Sevilla tak dál drží ligovou neporazitelnost, naopak nováček soutěže Córdoba se ani ve čtvrtém utkání sezony výhry nedočkala.

Neymar a Messi v dresu Barcelony
zdroj: Getty Images/Isifa

Barcelona deklasovala Levante 5:0 a dál vede

V jasnou záležitost proměnila Barcelona duel prvního s posledním. Katalánský klub vedl do poločasu 2:0, náskok mu zajistili Neymar a Ivan Rakitič. Hosté mohli vést dokonce o tři góly, ale Lionel Messi krátce před koncem první půle z pokutového kopu netrefil branku. "Barca" ale mohla po penaltovém faulu Lukase Vyntry dohrávat v přesile. Řecký fotbalista českého původu totiž dostal rovnou červenou kartu. Po změně stran pak oslabené Levante inkasovalo ještě třikrát.

Postupně se prosadili Sandro Ramírez, Pedro a třináct minut před koncem přesným obloučkem i Messi. Argentinský kanonýr se trefil po dvouzápasové odmlce a Levante se stalo 14. týmem, kterému vstřelil více než deset branek. Bacca poslal Sevillu do vedení už v osmé minutě po přízemním centru Artura Vidala. Další branky pak padaly až ve druhém poločase, kdy nejprve přesnou hlavičkou po přímém kopu navýšil vedení Kamerunec Stéphane Mbia.

Na jeho trefu ještě dokázali domácí zásluhou snížení Borji Garcíi odpovědět, tři minuty před koncem ale Bacca z penalty potrestal faul, kterým ho chvíli předtím zastavil Aleksandar Pantič, a uzavřel tak skóre zápasu. Sevilla tak dál drží ligovou neporazitelnost, naopak nováček soutěže Córdoba se ani ve čtvrtém utkání sezony výhry nedočkala.

Valencia v dohrávce zvítězila na hřišti Getafe 3:0 a v tabulce se posunula na druhé místo. Před nimi je pouze stoprocentně úspěšná Barcelona, která má o dva body více. Šestnácté Getafe přišlo o naději prakticky už v prvním poločase, kdy pohledné kombinační akce hostů zakončili Paco Alcácer a André Gomes. Po změně stran pak ještě Rodrigo proměnil penaltu, a i když byl krátce poté vyloučen, domácí tým početní výhodu ke snížení nevyužil. 

Španělská fotbalová liga - 4. kolo:

La Coruňa - Real Madrid 2:8 (51. Medunjanin z pen., 84. Toché - 29., 41. a 78. Ronaldo, 66. a 74. Bale, 88. a 90.+3 Hernández, 36. Rodríguez), Bilbao - Granada 0:1 (39. Córdoba), Atlético Madrid - Vigo 2:2 (31. Miranda, 41. Godín - 19. Hernández, 53. Nolito)., San Sebastian - Almería 1:2 (85. Castro - 30. vlastní De la Bella, 51. Dos Santos), Villarreal - Vallecano 4:2 (74. a 87. Vietto, 33. Espinosa, 62. Musacchio - 22. Kakuta, 29. Bueno), Córdoba - FC Sevilla 1:3 (83. García - 8. a 87. z pen. Bacca, 72. Mbia), Getafe - Valencie 0:3 (7. Alcácer, 20. André Gomes, 72. Rodrigo z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články