Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Mohli jsme v Neapoli něco uhrát, konstatuje Bičík

Neapol - V předkole ve Zwolle přispěl brankář Sparty David Bičík chycenou penaltou k postupu, v úvodním utkání základní skupiny v Neapoli už tolik štěstí neměl. Směr pokutového kopu Gonzala Higuaína sice vystihl, ale na míč nedosáhl. Domácí fotbalisté tak vymazali úvodní gól Josefa Hušbauera a nakonec vyhráli 3:1.

David Bičík
zdroj: Isifa/Getty Images autor: Matěj Divizna

"Mohli jsme tady něco uhrát, Neapol je silná dopředu, ale v obraně má skulinky. A my jsme jich bohužel nedokázali využít," řekl novinářům Bičík, který čelil třetí penaltě v pohárové sezoně. V předkole ve Zwolle jednu chytil a v odvetě s nizozemským celkem naopak neuspěl. "Je to divné, proti nám se kopaly tři a my nekopali ani jednu," řekl Bičík. "A je to trochu smutné, když si třeba uvědomím, že na druhé straně Neapol taky zahrála ve vápně rukou jako náš Costa," připomněl brankář situaci, po které však Sparta nakonec stejně vstřelila ve 14. minutě úvodní branku.

Higuaín se o osm minut později k penaltě postavil navzdory tomu, že v neděli v Serii A jednu nedal a Neapol nečekaně prohrála s Chievem 0:1. "To jen dokazuje, jak velký je to hráč. Viděl jsem, jak to kopl v neděli. Jeho střela byla polovysoká, to je pro nás brankáře nejlepší. Ale tentokrát jsem prostě nemohl na míč dosáhnout," posteskl si Bičík. Výkon argentinského útočníka na Bičíka sice udělal dojem, nejlepším soupeřem pro něj ale nebyl. "Je sice skvělý, ale když jsme hráli se Slovanem Bratislava na Ajaxu Amsterdam, prohráli jsme 5:0. A Luis Suárez mi tenkrát dal čtyři góly," vysvětlil s úsměvem.

Hušbauer: Pěkný gól, ale ničemu nepomohl

Útočník Josef Hušbauer otevřel skóre zápasu ve 14. minutě střelou o tyč, prakticky z první vážnější sparťanské akce. "Bylo to po odvráceném rohu a já nevěděl, jestli to mám, nebo nemám zkusit," uvedl. "Nakonec jsem vystřelil, bylo to i trošku tečovaný, tak se to zakroutilo do branky a spadlo to tam," přidal. "Z gólu jsem měl samozřejmě radost, protože byl pěkný, ale týmu k ničemu nepomohl." Z vedení se Sparta radovala jen osm minut. Z penalty nařízené za Costovu ruku vyrovnal Gonzalo Higuaín. "Po naší chybě rychle rozehráli standardku, bylo z toho břevno a penalta. Škoda, kdybychom udrželi vedení déle, mohli znervóznět, ale rychlé vyrovnání jim pomohlo," uvedl Hušbauer.

Po přestávce bylo ještě hůř, protože dvěma góly rozhodl Dries Mertens. "U prvního to skvěle připravil Higuaín a soupeř si pak už jen hlídal výsledek. Těžko s tím šlo něco udělat, jsou to super hráči," prohlásil Hušbauer. "Proto také hrají tam, kde hrají. Rozhodla individuální kvalita, protože oni mají to, co my nemáme," dodal. Neapol podle Hušbauera ukázala, že ve skupině bude hrát Sparta a Young Boys Bern, který rozstřílel Slovan Bratislava 5:0, o druhé místo. "Neapol jede na první flek, to jsme věděli. Ostatní zápasy jsou pro nás důležitější," řekl. "Hned další hrajeme s Bernem a nesmíme prohrát. Navíc když poslední zápas hrajeme u nich, a to může být zápas o všechno," uzavřel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články