Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Benítez tuší sílu Sparty: Obzvlášť nebezpečné budou jejich standardky

Neapol - Kouč Neapole Rafael Benítez považuje fotbalisty Sparty za nebezpečného soupeře, který umí hrát pohárové zápasy. Před čtvrtečním vzájemným utkáním 1. kola základní skupiny Evropské ligy varuje před standardními situacemi letenského týmu. Věří ale, že jeho celek proti Pražanům předvede své maximum a spraví si chuť po špatném úvodu sezony. Přímý přenos utkání sledujte ve čtvrtek 18. 9. od 20:45 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Trenér Neapole Rafael Benítez
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Spartu dobře znám. Je to nejsilnější tým ve své zemi a je zvyklý hrát evropské poháry. Mají velkou sílu a obzvlášť nebezpeční jsou při standardních situacích," prohlásil Benítez.

Se Spartou se potkal vloni v únoru v prvním kole vyřazovací fáze ještě jako trenér Chelsea a s Londýňany postoupil až po velkém boji po výsledcích 1:0 venku a 1:1 doma. "Byly to dva strašně těžké zápasy. Pokud budeme chtít Spartu porazit, budeme muset předvést maximum, co umíme," podotkl Benítez.

Jeho nynější celek podobně jako Sparta neprožívá dobrý vstup do sezony. Stejně jako Letenští nedokázal postoupit do základní skupiny Ligy mistrů a navíc v posledním ligovém kole prohrál doma s Chievem 0:1, i když soupeře přestřílel málo vídaným poměrem 33:8.

"Čísla proti Chievu ukazují, že jsme si vytvořili opravdu plno šancí. Hlavně v posledních dvaceti minutách jsme měli obrovskou převahu, jen jsme to nedokázali zužitkovat," podotkl Benítez.

Proto zůstává optimistou, byť Neapol vyhrála jediný ze čtyř soutěžních duelů nové sezony. "Když předvedeme stejný výkon jako s Chievem a jen si budeme počínat lépe v koncovce, výsledky se dostaví. Musíme navzdory dosavadním výsledkům zachovat klid a všichni společně s fanoušky táhnout za jeden provaz. Proto je chci požádat o to, aby nám věřili," uvedl zkušený trenér.

"Naším cílem je samozřejmě postup ze skupiny a pak dojít, co nejdál to půjde. K tomu je potřeba, abychom dobře odstartovali proti Spartě," řekl čtyřiapadesátiletý španělský kouč.

Zdravotní problémy má před čtvrtečním zápasem klíčový útočník Gonzalo Higuaín i záložník Jorginho. "Higuaín dostal kopanec do nohy v zápase proti Chievu a stejně jako u Jorginha uvidíme až zítra. V každém případě máme připravené i další varianty," dodal Benítez.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články