Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Van Basten už Alkmaar vést nechce, tým převezme Pastoor

Alkmaar (Nizozemsko) – Marco van Basten se ze zdravotních důvodů vzdal funkce trenéra fotbalistů Alkmaaru a bude u týmu působit v roli asistenta. Novým koučem se má stát jeho dosavadní spolupracovník Alex Pastoor, který na jaře vedl pražskou Slavii. Ještě v pondělí přitom klub na oficiálním webu uvedl, že se Van Basten jako hlavní trenér vrací.

Sport
zdroj: ČT4

"Práce hlavního trenéra mi působila čím dál víc fyzické i psychické problémy. Chci být více v ústraní," uvedl devětačtyřicetiletý Van Basten, jenž do Alkmaaru přišel před sezonou a podepsal dvouletou smlouvu. Po červencovém úmrtí otce měl však problémy s bušením srdce a uplynulé tři týdny měl zdravotní volno.

Ředitel Alkmaaru Earnest Stewart uvedl, že bývalý trenér nizozemské reprezentace, Ajaxu a Heerenveenu se zaměří na práci s mládeží. Dvanáctý tým ligové tabulky by podle jeho slov měl převzít Pastoor.

Jako hráč Van Basten získal třikrát Zlatý míč. S nizozemskou reprezentací vyhrál mistrovství Evropy v roce 1988 a úspěchy sbíral také v Ajaxu a AC Milán. Do Alkmaaru přišel před sezonou, kdy podepsal dvouletou smlouvu. Po červencovém úmrtí otce měl však problémy s bušením srdce. To může být vyvoláno stresem, může ale jít například i o příznaky tachykardie či nesprávné funkce štítné žlázy.

Alkmaaru se zatím v sezoně příliš nedaří, po pěti kolech je se šesti body na dvanáctém místě tabulky nizozemské ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články