Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Lafata trénoval s reprezentací, na Nizozemsko bude k dispozici

Praha - Čeští fotbaloví reprezentanti vstřebávají středeční porážku 0:1 od USA v generálce na úterní vstup do kvalifikace mistrovství Evropy proti Nizozemsku. Tréninku na Strahově se zúčastnil už i uzdravený útočník David Lafata.

Sparťanský kanonýr v minulých dnech zápolil s teplotou a musel kvůli tomu vynechat zápas s Američany. Momentálně už je ale fit a pro úterní souboj s Nizozemskem bude k dispozici. Kvůli zdravotním potížím střídali v poločase středečního utkání záložníci Václav Pilař a Petr Jiráček, oba ale na tréninku nechyběli. Jinak jsou všichni hráči v pořádku.

Trenér Pavel Vrba rozdělil tým na dvě části. Ti, kteří hráli s Američany, se věnovali regeneraci, druhá skupina nacvičovala střelbu a pak chvíli hru. Odpoledne se reprezentanti místo původně plánovaného tréninku budou věnovat regeneraci.

Hráči věří, že se z porážky oklepou rychle. V prvních čtyřech duelech pod Vrbou se ještě nedočkali výhry. "Příjemné to není, kdyby se vyhrálo, atmosféra by byla daleko lepší. Ale snažíme se myslet pozitivně. Každý z nás odehrál plno zápasů, prohry k tomu prostě patří. Musíme to hodit za hlavu, poučit se," řekl novinářům obránce David Limberský.

"Máme pět dní na to s čistou hlavou se připravit na Nizozemsko. Jestli s nimi něco uhrajeme, bude ten sraz úspěšný a na prohru s USA se zapomene," dodal plzeňský levý obránce. V příštích dnech se reprezentanti zaměří na vylepšení přechodové fáze, nacvičovat budou také standardní situace. Zápas s Nizozemskem se hraje v úterý večer rovněž v Praze na Letné.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi se začali připravovat na Nizozemce
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články